Færre elever, halvtomme skoler og en ambitiøs folkeskolereform betyder, at byrådet i Greve nu overvejer, om en eller flere skoler skal lukkes.

Mandag aften tog byrådet hul på en svær debat om, hvorvidt Greve Kommune skal lukke en eller flere skoler.

I forvejen er debatten så småt begyndt i de lokale medier, og borgmester Pernille Beckmann har allerede fået breve fra flere forældre, som er bange for, at netop deres børns skole skal lukke.

”Jeg har selv to børn på to forskellige folkeskoler i Greve, og jeg forstår godt, at forældrene gerne vil vide hvad der skal ske. Samtidig vil jeg understrege, at vi ikke på forhånd har besluttet, hvilke skoler der skal lukke. Vi har undersøgt elevtallet, økonomien og skolernes tilstand. Og nu skal byrådet til at finde ud af, hvordan skolerne i Greve skal se ud i fremtiden,” siger Pernille Beckmann.

Alvorligt emne
Baggrunden for debatten er, at elevtallet falder. Samtidig skal kommunen have penge til at opfylde de ambitiøse faglige mål i skolereformen, som træder i kraft 1. august i år. Og ikke mindst har Greve Kommune lige nu ti skolebygninger, som hver dag koster penge til drift og vedligeholdelse, selvom flere lokaler kun er halvfyldte.

”Jeg og byrådet ved godt, at det her er et alvorligt emne, og at vi skal tænke os om. Ingen skole er på forhånd dømt lukket. Men jeg kan samtidig heller ikke udstede nogen garantier i forhold til, om den ene eller den anden skole skal lukkes eller indrettes på en nye måde,” siger Pernille Beckmann.

Når byrådet har truffet sin beslutning bliver der en flere uger lang høring, hvor alle forældre og borgere får mulighed for at komme med deres kommentarer og ideer.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.