Efter små fire måneder som løsgænger har Bo Nygaard Larsen, byrådsmedlem i Solrød, valgt at melde sig ind hos De Radikale.

»Det er ikke en beslutning, der har været svær at tage. De seneste år har De Radikale været den nødvendige stemme, når det gælder menneskesyn, herunder forholdet til flygtninge. Samtidig fremstår De Radikale som et parti, der mere end noget andet er optaget af uddannelse og dannelse. De områder stemmer overens med mine mærkesager og dér, hvor jeg står politisk, og derfor er det kun naturligt, at jeg nu fortsætter mit politiske arbejde hos De Radikale,« siger Bo Nygaard Larsen.

Han mener, at den politiske debat om flygtninge har nået et nyt bundniveau.

»Det er beskæmmende at høre, hvordan politikere fra flere partier taler om, hvor mange penge flygtningene koster, og ikke så meget om, hvordan vi hjælper dem til et bedre liv, Naturligvis koster det penge at hjælpe medmennesker i nød, men når fokus er så ensidigt på penge, vil det grave endnu større grøfter mellem det, vi kan kalde os og de. Jeg ønsker at bidrage til så store forskelle i det danske samfund, men ønsker at være med til at bygge bro,« siger Bo Nygaard Larsen.

Han blev i september 2015 ekskluderet af Venstres byrådsgruppe i Solrød, fordi han i Deadline på DR 2 kritiserede Venstres flygtninge- og ulandspolitik. »Hele Europa står over for så store udfordringer, at de enkelte lande ikke kan løse dem selv. Det kan kun ske gennem et tæt samarbejde i EU, og her har De Radikale mere end noget andet parti vist, at det er klar til at påtage sig det ansvar,« siger Bo Nygaard Larsen og fortsætter:

»Det samme gør sig gældende med hensyn til Danmarks ulandsbistand. Regeringen taler i ét væk om, at vi skal hjælpe i nærområderne, men den sender det stikmodsatte signal, når den skærer så dybt i ulandsbistanden, som den har gjort i den indeværende finanslovsår. Så sent som i november besøgte jeg Malawi, og her så jeg, hvordan selv få bistandskroner har gjort den største forskel. Jeg ønsker, at Danmark igen skal påtage sig et internationalt ansvar, og for mig at se er De Radikale også her det eneste reelle svar. Og ikke mindst det rigtige modsvar til regeringens intolerante og inhumane politik.«

I Solrød Byråd bliver Bo Nygaard Larsen det eneste radikale medlem, men han ser frem til at kommunalvalget i 2017, hvor han genopstiller. Ved valget i 2013 havde De Radikale ingen kandidater opstillet, men at dømme ud fra vælgertilslutningen til folketings- og regionsvalget mener Bo Nygaard Larsen, at der basis for en tydelig socialliberal stemme, som De Radikale står for.

»Jeg har fået en fantastisk velkomst fra hele partiet, og jeg ser frem til at gøre De Radikale synlige i Solrød Kommune. Nu og frem til kommunalvalget næste år,« siger Bo Nygaard Larsen.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.