Af Brian Mikkelsen, gruppeformand, Det Konservative Folkeparti

Regeringen, DF og Venstre vil indføre tvungne lektiecaféer. Dårlig idé. Jeg har selv haft glæde af at hjælpe mine børn med lektierne, og det har mange andre også. Lektier gavner både børn og forældre. Det er hyggeligt med samværet, og det sikrer, at forældre får et indblik i børnenes skolegang. Der er en personlig glæde og stolthed ved at kunne hjælpe søn eller datter med lektierne, og det kæmper vi for.

Vi har sat skoleugen op med ekstra timer for at styrke det faglige niveau. Det betyder også, at børnene allerede skal være længere tid i skolen, og det taler imod tvungen lektiecafé.

Caféerne skal forblive frivillige. Der er børn, der har brug for lektiehjælp på skolen, når forældre ikke har tid eller ressourcer til at hjælpe, og der er tilfælde, hvor børn har brug for særlig hjælp. Det er netop dem, vi skal koncentrere os om.

Familien er den vigtigste institution, og vi skal værne om dens frihed. Den skal selv tilrettelægge eftermiddage og aftener, og vi skal ikke tage initiativ eller ansvar fra forældrene. Hvis sønnen spiller fodbold, og datteren går i fritidsklub, er det deres valg. De ikke tvinges til at blive længere tid på skolen end højst nødvendigt. Det er personlig frihed kombineret med socialt hensyn.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.