Boligskatterne er uretfærdige og rammer særligt hårdt ude i vores lokale kommuner. Derfor vil Det Konservative Folkeparti kæmpe for helt at afskaffe grundskylden og ejendomsværdiskatten – så der igen bliver tryghed hos boligejerne og retfærdighed i skattesystemet.

Jeg var personligt glad for, at vi i de seneste finanslovsforhandlinger fik stoppet stigningerne i grundskylden. Men det ændrede ikke det mere grundlæggende problem, for det kan simpelthen ikke være rigtigt, at arbejdsomme familier skal betale skat bare af at bo i deres hjem – og så endda fra deres indkomster, som de allerede er blevet beskattet af. Vores skattesystemet er kort sagt rodet, skævt og forældet.

Det har aldrig virket fair på mig, at ældre pensionister, som har betalt deres andel til det danske samfund, forsat skal betale til statskassen blot for at leve i deres eget hus. Her kan vi hurtigt tilsidesætte et hvert spørgsmål om økonomiske beregninger fra ministeriets embedsmænd, for det er et simpelt spørgsmål om moral. Og jeg mener, at det er på tide til at få ændret vores nuværende system i en retning, som værdsætter dem, som har betalt til vores velfærd, og ikke beskatter dem yderligere.

For at finansiere forslaget vil vi i stedet droppe rentefradraget og flytte beskatningen over på gevinster ved boligsalg, når man forlader boligmarkedet. Så betaler man ikke skat af fiktive værdier – men kun af reelle.

Der vil blive skabt tryghed i vores lokalområder, når boligskatterne bliver fjernet og erstattet af et skattesystem, som er passende til den tid, vi lever i. Særligt den økonomiske tryghed er noget, som Det Konservative Folkeparti altid har kæmpet for. Og nu tager vi den endelig opgør om boligskatterne op på Christiansborg, så retfærdighed og fornuft atter bliver udgangspunktet for beskatning af vores borgere.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.