Politikertræthed?  Der mangler visioner, lyder det –  og det er jo nok rigtigt langt hen af vejen. Men vi mangler også folk ’med hår på brystet’ i dansk politik. Der er en mærkværdig ’retfærdighedslighedstrang’ hos os (Danskerne), der desværre nok er til mere skade end gavn.

Jo, det er selvfølgelig rigtigt, at Lars Løkke skal betale skat af sine indtægter/gaver, (og det har han vel også), men bør vi ikke forholde os til, –  at det er vigtigere at have gode dygtige og handlekraftige politikere, end at kvæle alt i, set i den store sammenhæng, den retfærdighedskrævende økonomiske småtingsafdeling?  At Lars Løkke åbenbart kommer ud af disse ugers krise med formandsposten i behold, er uden tvivl tegn på politisk tæft og gennemslagskraft, hvilket må være et must for personer på landets nøgleposter. Og ’magtmennesker’ har, som alle andre, fejl. Stauning og Jens Otto Krag, havde åbenbart ’et kvindebehovsproblem’, Poul Schlüter ’et rengøringsproblem’(!), Helle Thorning et ’skatteoplysningsproblem’ og Lars Løkke har nok et ’regnskabsførelsesproblem’, men ovennævnte har/havde evnen til at styre landet, hvilket er det absolut vigtigste. Den virkelig største politiske fejl i dagens Danmark, set med mine øjne, er den evindelige jagt for at ’tækkes vælgerne’ og være idealister frem for de realister der tør tage de nødvendige beslutninger.

Men der er intet nyt under solen. Alle steder hvor mennesker samles i grupper opstår tendens til misbrug. Det er også altid, når ’det er ikke mine personlige penge der skal bruges’, at dette opstår. Men det at bevilge Lars Løkke penge til tøjindkøb/rejser, – ’binder vel en løkke’ til det vi lige har set i Solrød med at bevilge byrådsferieorlov på skatteydernes regning. Nu (jeg aner ikke om det er sket før) er der så skabt præcedens, når den næste ’byrod’ melder sig.

Ligeledes kan pressen ofte være hård, men den er trods alt eneste garanti for at politikere ’med eller uden hår på brystet’ holdes i ave. Jeg håber imidlertid jeg selv ville have haft hår nok på brystet til at have stemt nej, til ’ferieorloven’ hvis jeg var kommet i byrådet.

M.v.h.  Erik Larsholt (DF i Solrød)

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.