Af Brian Mikkelsen, medlem af Folketinget, Storkreds Sjælland, Det Konservative Folkeparti

Eller måske skal vi hellere vende det rundt og sige det, som det er: Danskerne skal bare have lov til at beholde en større del af deres egne penge. Det er faktisk meget vigtigt at huske på, at staten ikke giver penge til nogen, hvis skatten sænkes. Det er jo danskernes egne penge, som staten bare tager lidt mindre af.

Og staten tager godt nok mange penge fra danskerne. Alt for mange, synes jeg, og i Danmark har vi et skattetryk, der hører til blandt de højeste i hele verden. Det er desværre med til at lægge en dæmper på både lysten til at gå på arbejde og ikke mindst at gøre en ekstra indsats.

Det er først og fremmest de danske familier selv, der skal nyde frugten af deres egen indsats, og med lidt flere penge mellem hænderne følger også frihed til i endnu højere grad at indrette sit familieliv, som man har lyst til.

Og udover frihed handler skattelettelser faktisk også om ansvar. Når vi betaler en høj skat, efterlader vi alt for meget ansvar hos kommunen eller hos staten. Det er tid til, at vi tager noget af det ansvar tilbage – for det er nu engang de danske familier, der skal have ansvaret for, hvordan deres egne penge bruges.

Derfor foreslår jeg to helt konkrete skattelettelser, der vil gavne alle danskere i arbejde. For det første skal vi hurtigst muligt have afskaffet topskatten, der i dag betales af over en halv million danskere. Samtidig vil jeg hæve beskæftigelsesfradraget med omkring 1.000 kroner om måneden.

På den måde sikrer vi både, at danskerne får mere ud af at gå på arbejde, og samtidig giver det lidt mere at gøre en ekstra indsats.

Jeg er ligeglad med, om nogen bliver rigere af en skattelettelse. Det handler i stedet om retfærdighed, om frihed og om ansvar.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.