Ingen, der har fulgt med i dansk politik de seneste mange årtier, kan være i tvivl om, at det altid har været en mærkesag for Det Konservative Folkeparti at få sænket skatterne.

Det lykkedes for os i VK-regeringens tid i 0’erne i flere omgange, og det er også lykkedes os så sent som sidste år her i Solrød Kommune. Desværre ville flertallet som bekendt ikke være med til det i år, men vi kæmper videre.

Her kommer en kort forklaring på, hvorfor det egentlig er, at vi er tilhængere af lavere skat på især arbejde og bolig.

Vi vil ikke sænke skatten, fordi folk skal være rigere. Vi er faktisk fuldstændigt lige glade med, hvor rige folk er. Og kroner og ører er slet ikke så relevant for os som enkle værdier som frihed, muligheder og selvbestemmelse over egen tilværelse er.

Det er ganske enkelt et spørgsmål om, hvad der er ret og rimeligt. Et spørgsmål om, at folk i højere grad skal have lov til at beholde deres egne penge.

Mange familier og pensionister og ægtepar i alle aldre mærker i disse år – oven på finanskrisen – at finanserne derhjemme ikke rækker lige så langt, som de gjorde i 0’erne. Det er de familie og de danskere, vi har et fælles ansvar for.

Når man siger ordet ‘skattelettelse’, tror folk straks, at vi vil forgylde direktører og millionærer. Det vil vi ikke. Vi er nemlig fuldstændigt ligeglade med, hvad folk laver. Det, der er vigtigt for os, er, at folk får en større personlig frihed til at gøre, hvad de vil – og personlig frihed handler også om friheden over sine egne penge.

Staten bruger for mange penge, og her i kommunen holder vi os heller ikke tilbage. Der er altså rigeligt med muligheder for at lade danskerne beholde lidt flere af deres egne penge.

Ikke så de bliver rigere – men så de får frihed til selv at vælge lidt mere i dagligheden. Det er borgerligt, og det er konservativt.

Hans Odder
Byrådsmedlem
De Konservative i Solrød

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.