Et enigt Social-, Sundheds- og fritidsudvalg har indstillet til byrådet, at det fremover skal være muligt for lokale foreninger baseret på åndsfrihed, ligeværd og demokratisk folkestyre at benytte kommunale lokaler til fx fester, og mon ikke denne enstemmige indstilling følges op af et endeligt ja i byrådssalen den 15. juni.

(I udvalget er følgende repræsenteret: SF, Havdruplisten, Konservative, Socialdemokratiet og Venstre).

Beslutningen var sådan set ikke svær, for hvem kan dog have noget imod, at der inviteres til fest  i kommunens haller?

Når sagen alligevel har fået markant bevågenhed i sær i Havdrup, så er det fordi Havdrup-hallen allerede i dag benyttes til mangeartede aktiviteter, og fordi Havdrup Borgerforening har planer om en stor Høstfest i Havdrup-hallen.

Indstillingen koster kommunale penge – ca. 135.000 kroner til et beskyttelsesgulv til Havdrup-hallen, så vi kan sikre et fortsat godt gulv til primærbrugerne som jo er idrætsfolk i bløde gummisko. Der er allerede beskyttelsesgulv til hal A og B i Solrød Idrætscenter.

Indstillingen sikrer retningslinjer for hvem der må ”låne” lokaler, så vi sikrer, at dem vi ønsker må, også kan benytte lokalerne. Og nok så vigtigt, at dem vi ikke ønsker må(fx Hizbut tahrir), heller ikke kan. Simpel klar logik.

Indstillingen sikrer en særlig opbakning til aktiviteter primært rettet mod og for børn. Så længe aktiviteten afholdes af en forening, der er godkendt under folkeoplysningen, vil lokalebrugen som udgangspunkt være ”gratis”.

Er aktiviteten rettet mod voksne (fx en åben halfest), så er Indstillingen, at vi voksne selv må betale en slags leje for de direkte kommunale omkostninger til fx halvagt og ekstra rengøring (500 kr. pr. time for en gymnastiksal og 1.200 kr. pr. time for en hal).

Et enigt udvalg synes det er rimeligt, at dem som deltager, og ikke skatten dækker disse omkostninger. For lige at få proportionerne på plads, så betyder det en lokaleomkostning på ca. 40 kr. pr. næse ved en stor halfest. Det, at der opkræves ”leje”, sikrer samtidig også, at kommunen ikke på ulig vilkår går forsamlingshuse og lignende i bedene.

 

Venlig hilsen
Ivar Haugaard-Hansen, Venstre
Formand for Social-, Sundheds- og Fritidsudvalget

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.