Ved Liberal Alliance Sjællands opstillingsmøde forud for det kommende folketingsvalg lykkedes det både lokalforeningen i Solrød og Greve at få opstillet en kandidat. Henrik Boye, Solrød, og Frederik Damgaard, Greve, er begge begejstrede:

”Det er et fantastisk team, Liberal Alliance Sjælland har fået sat – 11 stærke kandidater, og vi er stolte af at være en del af det.”

Henrik Boye, der sidder i Byrådet i Solrød, lagde i sin tale på opstillingsmødet vægt på at LA ikke kun er et parti for de rige. ”Mit liv har haft sine op- og nedture, både job- og helbreds-mæssigt, så jeg ser frem til at LA får gennemført sit forslag om et bundfradrag på kr 7000. Det vil virkelig lune. Men jeg er ikke i Liberal Alliance for egen vindings skyld – jeg er i Liberal Alliance, fordi det er den rigtige vej. Vi er tynget af alt for mange regler og love, der begrænser vores frihed. Og så har bureaukratiet og systemtænkningen taget magten – det er på tide, mennesket igen kommer i centrum.

Tag f.eks grundskylden. Dens himmelflugt i de senere år er skyld i, at der er skabt en helt urimelig skævhed på ejerboligmarkedet, hvor husejere overbeskattes og er udset til at skulle betale størstedelen af regningen for de ekstra 20 mia. kr., som regeringen planlægger at bruge i den offentlige sektor frem mod år 2020. Jeg vil arbejde på en fjernelse af grundskyld og en effektivisering af den offentlige sektor – pengene har det bedst i borgernes lommer.”

Frederik Damgaard, formand for LA Greve, var på sin side inde på hvad der driver ham: ”Min generation modtog et velstående velfærdssamfund fra forrige generation. Men en alt for stor offentlig sektor, for lav vækst og for højt skattetryk betyder at OECD vurderer vi i 2020 er på niveau med Slovenien. Det kan vi ikke være bekendt overfor kommende generationer. Skuden skal rettes op nu, og LA er det eneste parti, der har modet til tage fat på de nødvendige løsninger som fjernelse af universelle velfærdsydelser. I dag svigter velfærdssamfundet de svageste, og hjælper dem, der kan klare sig selv. Det skal vi lave om på.”

Begge er på det rene med, at de ikke bliver spidskandidat. ”Nej, det bliver uden tvivl Villum Christensen, vores nuværende MF. Han gør et godt stykke arbejde, så ham bakker vi gerne op, uanset hvor vi selv placeres på listen”, siger de samstemmende.

Den endelige placering afgøres i begyndelsen af juni.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.