Mandag aften godkendte Solrød Byråd en nye værdighedspolitik på ældreområdet. Et nødvendigt stykke arbejde, for vi skal sikre vores ældre medborgere en værdig alderdom. Vi konservative er derfor glade for at komme videre med arbejdet.

Fra konservativ side finder vi det yderst sympatisk, at der nu er lagt op til, at borgeren selv definerer forudsætningerne – for vores ældre skal ikke stoppes i et ukendt antal veldefinerede kasser, uanset om de passer ind eller ej. For os har det netop handlet om at få borgeren i centrum.

Vi er derfor meget glade for, at det langt hen ad vejen er op til den enkelte borger at definere sit behov, og så kan vores dygtige fagpersonale arbejde ud fra det.

Det er faktisk overraskende, hvor lidt ældre spiser. Især når de bliver alene. Her er det vigtigt, at fagpersonalet lytter og ser, hvad der foregår. Derfor er det nye koncept med frivillige til at passe kantinen i Aktivitetscentret jo en stor succes. Der kommer mange af dem ned og spiser nu.

En anden vigtig ting ved den nye værdighedspolitik, som jeg gerne vil fremhæve, handler om at tale om døden. Bare det, at man nu vil til at tale med de ældre om, hvad en værdig død er for dem, er et stort skridt. Det bør jo ikke være tabubelagt, tværtimod. Vi skal altså sammen igennem det, og derfor kan vi lige så godt tale om det.

Der skal nu samarbejdes som en naturlig del på tværs af faggrupperne i forhold til den enkelte ældre, og det kommer til at betyde et stort løft af kvaliteten. Kommer vi helt i land med dette punkt, vil vi sandsynligvis opleve markant færre indlæggelser. Til glæde for borgeren og for kommunens økonomi.

Alt i alt er vi glade for arbejdet med værdighedspolitikken indtil videre – og vi glæder os til at følge projekterne til dørs det kommende år.

Hans Odder
Konservativt byrådsmedlem
Gøgevej 10, Solrød Strand

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.