I to år har en parkeringsordning efter et ønske fra Solrød Centerforenings været prøvet af for at skabe mere plads til kunderne ved hjælp af tidsbegrænsede parkering på udvalgte pladser i Solrød Center. Nu fortsætter parkeringsordningen ud over prøveperioden.

For mange fyldte parkeringsbåse i for lang tid fik i starten af 2018 Solrød Centerforening til at række ud til Solrød Kommune for at høre om muligheden for at indføre tidsbegrænset – og fortsat gratis – parkering på udvalgte p-pladser i Solrød Center. I sommeren 2018 blev der derfor indført en prøveordning med 3 timers tidsbegrænset parkering på 245 p-pladser, og nu bliver centerforeningens ønske om udvalgte tidsbegrænsede p-pladser, der skaber bedre plads til kunderne, gjort permanent.

Et flertal i byrådet har på byrådsmødet den 5. oktober 2020 nemlig vedtaget at fortsætte med ordningen, efter at prøvetiden er løbet ud.

Før parkeringsordningen blev indført, var der en fornemmelse af, at størstedelen af p-pladserne blev brugt af regionale pendlere, som optog pladserne for de borgere, der gerne ville handle i centeret. Det skyldtes bl.a., at der var blevet indført betalingsparkering i vores nabokommuner, og situationen var ikke holdbar for vores lokale handelsliv. Solrød Centerforening er glade for den nuværende løsning, og i byrådet vil vi naturligvis gerne støtte op om vores lokale handelsliv, og derfor har vi også vedtaget at fortsætte med ordningen,” siger borgmester Niels Hörup.

Samtidig med, at der i 2018 blev indført tidsbegrænset parkering på udvalgte p-pladser i Solrød Center, blev der også etableret ca. 140 nye parkeringspladser med fri parkering på Solrød Byvej, så hverken pendlere eller andre, der har behov for at parkere i længere tid, behøver at mangle p-pladser.

Der skal være plads til alle – både pendlere og handlende – og det er der heldigvis også,” slår Niels Hörup fast.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.