Ung stemmesluger tager borgmesterposten i Solrød

Emil Blücher (LA) står til at blive ny borgmester i Solrød Kommune. Det er konklusionen efter at Venstre, Konservative og Havdruplisten nu har valgt at pege på det 28-årige byrådsmedlem som borgmester.

Udpegningen kommer efter et turbulent konstitueringsforløb, hvor blandt andet de personlige stemmer ikke forelå på valgaftenen. Umiddelbart stod borgmesterposten til at tilfalde Socialdemokratiet, men den aftale er nu annulleret, efter at det er blevet klart at Emil Blücher fik flest personlige stemmer af alle opstillede kandidater i Solrød Kommune. Herved bevarer kommunen en borgerlig ledelse.

Solrøds borgere vil i en ny retning

Hele 1.581 personer – svarende til 12% af vælgerne – valgte at stemme personligt på Liberal Alliances Emil Blücher ved kommunalvalget den 16. november.

Blot 4 ud af Solrød Byråds 19 mandater endte med tilfalde de røde partier. Herved har vælgerne sendt et tydeligt signal, om at de ønsker en blå kommune med Emil Blücher i spidsen. Det ansvar er han nu klar til at påtage sig:

Jeg er meget glad og meget stolt. Jeg vil gå ydmygt til opgaven og sikre en ny politisk retning for Solrød med inddragelse af alle de partier, som ønsker det. Jeg kommer til at være borgmester for alle Solrøds borgere, og jeg glæder mig utrolig meget til at komme i gang. Jeg kan godt forstå hvis Socialdemokratiet er skuffet. Konstitueringen har ikke været køn – kommunale konstitueringer er sjældent kønne. Det har denne heller ikke været. Men nu er det tid til at kigge fremad og skabe resultater på vegne af alle de vælgere, som har givet mig et klart mandat.”

Emil Blücher får følgeskab af Regine Hovmøller og Henrik Boye i Liberal Alliances byrådsgruppe.
Politisk aftale med afsæt i valgets store temaer

I tillæg til konstitueringsaftalen er der indgået en politisk aftale, som skal sikre, at der sættes en ny politisk retning for Solrød Kommune. Aftalen tager afsæt i at kommunen er til for borgerne og ikke omvendt.

Medlemmerne af Solrød Byråd skal som borgernes repræsentanter tættere på de enkelte fagområder for at styrke dialogen med borgerrepræsentanter, organisationer, foreninger, medarbejdere, erhvervsliv og borgere.

Aftalen adresserer en række politiske fokusområder, som blandt andet omfatter:

  • At skattestigningerne i 2023 og 2024 ikke gennemføres
  • At der ikke opføres et nyt rådhus
  • At der udarbejdes en ny helhedsplan for Havdrup, med afsæt i et opgaveudvalg hvor både borgere og byrådsmedlemmer indgår
  • At Ældre- og Sundhedsudvalget indgår et tæt samarbejde med Ældrerådet, omkring opførelsen af flere senior- og senioregnede boliger

Blå bog:
Emil Blücher er 28 år, og har hele sit liv boet i Solrød Kommune – først i Jersie Strand, så i Havdrup og nu i Solrød Strand. Emil har siddet i Solrød Byråd i otte år, og har erfaring fra kommunens Økonomi-, teknik og miljøudvalg. I en alder af 16 år startede Emil sin egen virksomhed, og driver i dag en webshop med salg af rengørings- og forbrugsprodukter.

Under valgkampen udgav Emil blandt andet et 40-siders valgmagasin, hvor borgerne kunne blive klogere på hans politik og hans person. Valgmagasinet kan hentes på https://stememil.dk/valgmagasin

Kilde: Emil Blücher

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.