Dyrene blev fordret og klappet til den helt store guldmedalje, da dagplejebørn fra Solrød Kommune besøgte bondegården Solhøjgård.

Solen stod højt på den skyfrie himmel og vinden nærmest stille, da hanen pludselig begyndte at gale fra sin hønsegård. Straks var hanen omringet af ti nysgerrige børn, der efterlignede dens lyd, mens de ventede tålmodigt på det næste gal.

Børnene var afsted med dagplejen, som havde arrangeret en hyggelig tur til bondegården Solhøjgård i Tune, hvor børnene blandt andet kunne se, klappe og fordre dyrene på gården.

 

Inden børnene tog afsted på deres tur, spillede pædagogerne et teaterstykke for dem, hvor de gennemgik dyrene og viste, hvordan livet på en bondegård er. Pædagogerne fortalte om, hvor mælk kommer fra, hvilke lyde dyrene siger, og hvordan dyrene opfører sig.

Nu var tiden så endelig kommet til, at børnene kunne få syn for sagen. Børnene spurtede rundt på den store grønne græsplæne, der var fyldt med alverdens legetøj, mens de ventede spændt på, at de måtte nærme sig dyrene.

På gården fik børnene lov at stifte bekendtskab med grise, får, geder, kaniner, ponyer og mange andre dyr. Børnene fik som noget af det første lov til at fodre grisene, gederne og ponyerne med æbler, pasta og gulerødder. De små hænder blev fyldt med foder af flere omgang for børnene delte rundhåndet ud af maden og gik ikke videre, før alt foderet var spist.

 

Der var ingen frygt at spore hos de små børn, der gik helt tæt på dyrene og kælede dem. Da børnene havde klappet og fordret dyrene, fik de deres frokost, hvorefter der ventede dem en dejlig middagslur. Der var redt op til dem i shelters og i staldene med tæpper og frisk halm, så børnene kunne hvile sig i hjertet af bondegården.

Efter de havde sovet til middag, fik børnene serveret bondekonens friskbagte boller med rød saftevand til. Nu hvor energidepoterne var fyldte igen, var børnene klar til dagens sidste oplevelse. Som afslutning på turen skulle de nemlig på en kort træktur på en af gårdens ponyer, hvilket var et stort hit blandt børnene.

Fakta

Alle børn i dagplejen bliver tilbudt en bondegårdstur en gang i løbet af deres tid i dagplejen. For at komme med skal børnene skal minimum være fyldt halvandet år.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.