For første gang i Solrød Kommunes historie blev der torsdag den 5. marts 2020 afholdt grundlovsceremoni for nye statsborgere.

Nogle af dem har boet i Danmark i mange år, nogle af dem knapt så mange, men fælles for de seks borgere, der torsdag eftermiddag den 5. marts var hovedpersonerne ved Solrød Kommunes grundlovsceremoni, er, at de alle nu med et statsborgerskab officielt bliver en del af Danmark.

”Vores Danmark er et bemærkelsesværdigt land og et af verdens ældste monarkier, og det er noget ganske særligt at få et dansk statsborgerskab. Et statsborgerskab er ingen gave. Det er noget, man kan arbejde sig frem til og gøre sig fortjent til – lige som I seks borgere har gjort det,” sagde borgmester Niels Hörup bl.a. i sin tale til modtagerne af statsborgerskabet, inden de officielle papirer blev underskrevet, og borgerne hver især gav hånd til borgmesteren og modtog et dannebrogsflag som gave.

Ceremonien blev afholdt på Solrød Rådhus, hvor de nye statsborgere sammen med deres inviterede gæster, flere byrådsmedlemmer og repræsentanter fra administrationen fejrede dagen med et lille traktement.

Borgmester Niels Hörup give hånd til borger Ayse Larsen, og på det andet billede er alle seks nye statsborgere samlet sammen med borgmesteren

Fakta

For at få dansk statsborgerskab er det fra 2019 en betingelse, at man medvirker i en grundlovsceremoni, hvor formålet er at højtideligholde og markere, at man som borger får et dansk statsborgerskab.

Grundlovsceremonien afholdes af kommunerne på baggrund af den aftale om indfødsret, som Folketinget vedtog i juni 2018.

Som borger skriver man ved ceremonien under på, at man vil overholde Danmarks Riges Grundlov samt respektere grundlæggende danske værdier og retsprincipper, herunder det danske demokrati.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.