Solrød Kommunes skoler og Solrød Bibliotek og Kulturhus har til sammen fået tildelt 400.000 kr., som skal bruges til at vække læselysten hos skolebørn.

Nu får skoleelever i Solrød Kommune ekstra hjælp til at vække læselysten, så de kan kaste sig over bøger som Harry Potter, Brødrene Løvehjerte og Totte og Lotte.

Kommunens skoler og Solrød Bibliotek og Kulturhus har nemlig til sammen fået tildelte 400.000 kr. til særlige læselyst-initiativer.

150.000 kr. er bevilliget af Undervisningsministeriets pulje til understøttelse af læselyst i folkeskolen for indskoling og mellemtrinnet, og 250.000 kr. er bevilliget af Kulturministeriet til et særligt læseprojekt for SFO-børn i 2. klasse.

”At læse åbner op for en helt særlig verden af oplevelser, hvor børnenes fantasi bliver aktiveret på en anden måde end, hvis de ser en film eller spiller et spil på en tablet. Bøgernes verden har så meget at tilbyde, og jeg glæder mig over de to gode projekter, vi har modtaget penge til,” siger Ivar Haugaard-Hansen, formand for Social-, fritids- og sundhedsudvalget.

Projektet på Solrød Bibliotek og Kulturhus skal give SFO’erne en værktøjskasse, der kan bruges af både pædagoger, forældre og børn, som kan bidrage til at aktivere skolebørnene og give dem lyst til at åbne flere bøger. Projektet går ud på, at de voksne sammen med børnene vil finde frem til den ultimative måde at læse på for det enkelte barn bl.a. ved at afprøve påvirkningen af lys, lyd og børnenes omgivelser.

Læselystprojektet i skoleregi vil fokusere på forældrenes betydning for børnenes læselyst, og det indeholder bl.a. en læselystpakke, der er målrettet forældre i indskolingen, og en workshop for forældre på mellemtrinnet.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.