Ny særudstilling med kunstneriske broderier af tekstilkunstner Anni Bloch vises på Greve Museum fra den 27. april til den 15. juni

Moderne broderikunst
I udstillingen Trådkunst viser Greve Museum en række beklædningsdele, som broderikunstner Anni Bloch har syet og broderet. Anni Bloch har bl.a. ladet sig inspirere af ældre tiders broderier og deres mangfoldighed af stingtyper, og hun har ladet de gamle sting indgå i helt nye og innovative sammenhænge.

Anni Blochs trådkunst har sit udspring i de klassiske broderisting, som hun anvender på nye og overraskende måder. Motivmæssigt bevæger hun sig i et krydsfelt mellem nutidig, poetisk enkelhed og tidligere tiders stærke og farvestrålende broderier.

Historiske broderier
I denne udstilling har Greve Museum i samarbejde med Museet på Sønderskov, hvor udstillingen skal vises til sommer, valgt at sætte det nutidige broderiudtryk overfor de historiske broderier, der har virket som inspiration og forlæg. Publikum inviteres til at gå på opdagelse i udstillingen, lade sig beruse af broderiernes skønhed, sammenligne sting og motiver og bemærke, hvordan skiftende moder ændrer broderiernes udtryk.

Der er fri entré til museet, der har åbent tirsdag – fredag fra kl. 11-15, søndag fra kl. 11-17. Den 2. onsdag i hver måned holder Greve Museum åbent fra kl. 13.30 til kl. 21. Udover museets permanente udstillinger viser museet lige nu også udstillingen ”Skolen i 200 år – fra tavle til Ipad”, så der skulle være rig mulighed for at få nogle timer til at gå på Greve Museum.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.