Sammen med en række andre kommuner er Solrød Kommune gået med i partnerskabet Røgfri Fremtid.

Færre solrødder skal begynde at ryge, og endnu flere skal hjælpes til at lægge de ildelugtende og sundhedsskadelige cigaretter fra sig, så flere børn og unge vokser op uden skadelig tobaksrøg.

Derfor tager Solrød Kommune nu endnu et skridt i kampen for en røgfri fremtid.

Sammen med en række andre kommuner er Solrød Kommune blevet partner i fællesskabet Røgfri Fremtid, som er et partnerskab grundlagt af Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden. Det betyder, at Solrød Kommune nu får endnu bedre adgang til et inspirerende netværk og den nyeste viden og redskaber, som kan være med til sikre et røgfrit Danmark for de kommende generationer.

”Solrød Kommune støtter op om Røgfri Fremtid, fordi rygning har stor negativ indflydelse på sundheden i Danmark. Vi har et fælles ansvar for at sikre, at børn og unge vokser op i sunde og udviklende omgivelse, hvor røg ikke er en del af hverdagen,” siger udvalgsformand for Social-, Sundheds- og Fritidsudvalget Ivar Haugaard-Hansen, der har underskrevet partnerskabsaftalen på kommunens vegne.

Flere initiativer på vej

Og Solrød Kommune har allerede søsat flere initiativer, der skal hjælpe et rygestop på vej. På baggrund af kommunes indsatskatalog under sundhedspolitikken vil Solrød Kommune fx afdække, hvordan der kan arbejdes hen imod en eventuel røgfri skoletid for eleverne på kommunens grundskoler for at skabe et sundere skolemiljø. Samtidig tilbyder Solrød Kommune fortsat gratis hjælp til rygestop til rygere, som ønsker at stoppe, og det er også muligt at få tilskud til nikotinerstatning og rygestopmedicin, hvis man opfylder bestemte kriterier.

Fakta:

Partnerskabet Røgfri Fremtid er etableret af Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden. Som partner forpligter man sig til at bakke op om visionen om en røgfri fremtid og tilslutte sig Røgfri Fremtids hovedbudskaber:
· Børn og unge har ret til at vokse op uden røg, og sammen tager vi ansvar for, at det bliver muligt.

· Sammen vil vi skabe en røgfri fremtid, hvor flere børn og unge får bedre muligheder for at skabe sig et sundt og godt liv.

· Sammen vil vi sikre, at færre ryger, så færre bliver syge af tobaksrøg.

Mere end 150 partnere har skrevet under på partnerskabet og visionens hovedmålsætninger.

Læs mere om Solrød Kommunes tilbud til rygere og om det nye partnerskab på www.solrod.dk/rygestop og www.roegfrifremtid.dk.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.