Vil du hjælpe med at gøre historien levende på Mosede Fort? Greve Museum søger nye frivillige, der vil spille danske soldater anno 1916 og være med til at fortælle historien om Danmark under 1. verdenskrig på en spændende måde i virkelighedstro omgivelser.

På Mosede Fort søger vi nye medlemmer til det frivillige soldaterkorps, som genopliver historien, når de bemander fortet iklædt historiske artilleriuniformer. Korpset vil henover sommeren spille soldater i sikringsstyrken og tage fortets besøgende med tilbage til 1916. Dengang rasede krigen i Europa, og soldaterne på Mosede Fort stod klar ved kanonerne for at forsvare sig mod et eventuelt angreb på Danmarks neutralitet.

De frivillige soldater på Mosede Fort
Du kan blive soldat på fortet, hvis du er interesseret i historie og har lyst til at skabe et univers, hvor publikum vil opleve at rejse tilbage i tiden. Du skal derfor have lyst til at tale med publikum og spille med, når der skal laves fx eksercits, bajonetfægtning eller spises sparemad. På Greve Museum bliver du oplært, og alle frivillige bliver sat grundigt ind i den historiske baggrund og lærer fortets kringelkroge at kende.

Kommende aktiviteter
Den 6. august 2014 åbner det nye museum om Danmark under 1. verdenskrig i den nyrestaurerede kasematbygning på Mosede Fort. I 2014 sker der mange spændende ting på fortet, hvor det frivillige soldaterkorps er tænkt ind. Som frivillig soldat på Mosede Fort får du mulighed for at spille en aktiv rolle i formidlingen, og til gengæld kan du forvente en masse spændende oplevelser.

Praktiske oplysninger
Som soldat på Mosede Fort skal du kunne deltage på udvalgte søndage henover sommeren. Søndag d. 27. april og søndag d. 4. maj bliver du som ny frivillig oplært i at være soldat på fortet.

Er du interesseret i at blive soldat på Mosede Fort, så kontakt museumsformidler Louise Kofod Ahmt på tlf. 2448 7273 eller mail: lkah@greve.dk.

Deltag i debatten
Del.

Skriv en kommentar