Solrød Kommune har fået fondsmidler, der skal hjælpe med at udvikle en solrødsk model, der kan få børn og unge med psykisk mistrivsel og bekymrende skolefravær eller skolevægring, tilbage på rette vej og i skole igen.

Nu er der ekstra hjælp at hente til børn og unge, der har ondt i skolelivet i Solrød Kommune. Ud over den række af tiltag, der i forvejen er til børn og unge med psykisk mistrivsel, som resulterer i enten bekymrende skolefravær eller skolevægring, får PPR i Solrød Kommune nemlig nu også støtte fra Børne- og Undervisningsministeriet til et projekt, der skal hjælpe børn og unge tilbage i skole.

Byrådet godkendte således på december måneds byrådsmøde at modtage et samlet beløb på lidt over 2 mio. kr. fordelt over tre år til projektet.

“Unge mennesker og børn, som har det skidt, har en stor risiko for at blive ramt af en lang rækkefølge af andre ulyksalige begivenheder. Det har vi som voksne et stort ansvar for at gribe ind over for og forsøge at modvirke. Derfor glæder det mig også meget, at byrådet nu har sagt “go” til, at vi kan sætte gang i projektet, som vi kalder Back2School. Det er både et projekt, som kommer til at hjælpe en række børn og unge de næste tre år, og samtidig er det et udviklingsprojekt, der ruster os endnu bedre til også at hjælpe endnu flere af vores børn og unge i fremtiden,” siger Kim Sunesen, formand for Familie- og uddannelsesudvalget.

Back2school-programmet er udviklet af Center for Psykologisk Behandling til Børn og Unge (CEBU) på Århus Universitet, og ved hjælp af projektmidlerne vil PPR udvikle en Solrød-model af programmet, der skal få børn og unge med bekymrende skolefravær og skolevægring tilbage i trivsel og udvikling i et læringsmiljø i fællesskab med andre.

Indsatsen består af en lang række tiltag, som både gælder barnet, skolen og barnets familie. Målgruppen for projektet er børn og unge i alderen 6-16 år, der går i kommunale folkeskoler og i privatskoler, som er i psykisk mistrivsel, i risiko for at udvikle en psykisk lidelse eller med begyndende symptomer på en psykisk lidelse.

Hvis du har spørgsmål til projektet eller er forælder til et barn, som du gerne vil have med i projektet, så kan du kontakte leder af PPR Celal Deveci på mail cde@solrod.dk eller projektkoordinator og PPR konsulent Kari Højbjerg på kaho@solrod.dk

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.