Det er ikke lykkedes at skaffe nok ferieafløsere til Den Kommunale Hjemmepleje og Plejecenter Christians Have – sandsynligvis fordi mange studerende og ledige nu arbejder i test- eller vaccinationscentrene. Det betyder, at der i en periode vil være nogle opgaver, som plejepersonalet ikke har mulighed for at nå.

Som flere andre kommuner er det heller ikke lykkedes Solrød Kommune at skaffe de nødvendige hænder til at være ferieafløsere på ældreområdet hen over sommeren. Det betyder, at der i sommerferieperioden desværre vil komme til at mangle medarbejdere i Den Kommunale Hjemmepleje og på Plejecenter Christians Have.

Vi har aldrig stået i en lignende situation før. Det har været enormt svært at rekruttere blandt de grupper af fx studerende og ledige ufaglærte, som vi plejer at have som ferieafløsere. Det, vi hører, er, at de i stedet for nu arbejder på test- eller vaccinationscentrene,” siger Dorte Saabye direktør i Solrød Kommune, som fortæller, at der nogle dage vil komme til at mangle op imod 20 medarbejdere i hjemmeplejen og på plejecenteret, og fortsætter:

Det betyder, at vi kommer til at køre med en form for nødberedskab, hvor der er nogle opgaver, vi er nødsaget til at geare ned på for at få hænder nok til de vigtigste opgaver. Det er på ingen måde en rar situation, men jeg ved, at alle vores medarbejdere vil gøre deres allerbedste for fortsat at skabe en tryg og velkendt hverdag for de borgere, vi er i kontakt med.

Borgerne kan fx opleve, at der ikke bliver redt seng eller gjort rent så ofte, eller at der er færre besøg fra hjemmeplejen, som også kan besøge borgerne på nye tidspunkter. Samtidig kan omsorgsbesøg blive erstattet af telefonopkald, og på Plejecenter Christians Have vil der i perioder blive købt mad udefra i stedet for, at personalet skal bruge tid på at kokkerere hjemmelavet mad.

Vi rækker også ud til vores korps af frivillige borgere, som er tilknyttet Plejecenter Christians Have, for at få dem til at hjælpe med aktiviteter som fx bus- og gåture, så personalet kan frigøres til andre opgaver. Samtidig håber vi, at man som pårørende har mulighed for et ekstra kaffebesøg eller to, og at man måske kan ringe lidt oftere end sædvanligt til sine ældre familiemedlemmer,” siger Dorte Saabye, som også sender en generel appel ud til kommunens borgere:

Hvis der sidder nogle pensionister eller efterlønnere, som gerne vil melde sig som ferieafløsere, så vil vi meget gerne høre fra dem.

Solrød Kommunes ældrechef Bente Gaardhøj Johansen kan kontaktes frem til den 23. juli 2021 på mail bgj@solrod.dk eller via tlf. 56182000.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.