Flere aftener om ugen kan man i øjeblikket se de bedste kvinder fra Solrød FC træne på Solrød Idrætscenters kunststofbaner, og trods restriktioner er det helt efter bogen.

Det skyldes, at klubbens bedste kvindehold spiller i 1. division, som er landets næstbedste række, og derfor er holdet ikke omfattet af det aktuelle forsamlingsforbud. Holdene i 1. division og Kvindeligaen hører nemlig til i kategorien ”professionel idræt”.

Klubbens øvrige hold må også gerne træne, men det må på grund af forsamlingsforbuddet kun ske i grupper, hvor der maksimalt er fem personer.

Alligevel er der blevet klaget over, at Solrød FC bryder forsamlingsforbuddet, og i denne uge dukkede flere politibetjente op i den tro, at det også var tilfældet.

Da de fandt ud af, at alt var, som det skulle være, tog de afsted igen. Der var heldigvis ingen problemer, fortæller Henrik Petersen, som er sportschef i Solrød FC.

Mange regler

Selv om de bedste kvinder gerne må træne sammen, betyder det ikke, at de slet ikke skal indordne sig efter de restriktioner, der aktuelt løber frem til 7. februar. Tværtimod.

Der er en såkaldt corona-protokol, der indeholder en masse regler, vi skal rette os efter, og det gør vi selvfølgelig, siger Henrik Petersen.

Eksempelvis er det kun spillere og trænere, der må være til stede på træningsbanen. Bolde, veste og kegler skal rengøres efter hver træning. Desuden testes alle spillere hver uge, og hver dag udfylder de et helbredsskema

De øvrige hold skal, selv om de kun træner i små grupper, følge mange af de samme regler. Det er dog langt fra alle klubbens hold, som træner for tiden, og derfor er der generelt ikke nær så mange spillere på kunststofbanerne som normalt.

Vi er meget taknemmelige for, at det kan lade sig gøre at træne. På den måde er især vores bedste kvinder meget privilegerede. Men vi glæder os samtidig meget til, at alle hold igen kan træne på normal vis. Vi savner virkelig det liv, der plejer at være rundt omkring på alle banerne, fastslår Henrik Petersen.

Kilde: Marco De Los Reyes

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.