Venstre politiker i Solrød kommune Jane Noer er onsdag ved Østre Landsret dømt for vold mod sine tre børn.

Jane Noer har i Solrød Kommune siddet som formand for Børn – og ungeudvalget siden 2017. Og hun har været medlem af byrådet for Venstre siden 2013. Det er i dette udvalgt af der bliver truffet afgørelser om børns forhold herunder vold i hjemmet og tvangsfjernelser. Jane Noer har dog ikke deltaget i børne – og ungeudvalgets møderne i hele 2019.

Sagen fik sin begyndelse tilbage i januar 2019, da det yngste barn stak af hjemmefra og søgte hjælp hos den ene storebror som ikke boede hjemme. De 2 ældste brødre valgte at kontakte skolen og herefter blev Solrød Kommune kontaktet. Dette endte med at den yngste blev fjernet fra hjemmet.

Volden har foregået dagligt, hvor Jane Noer skulle have straffet børnene ved at give dem lammere på skulderen med knyttet hånd. Ved Retten i Roskilde tilbage i juni 2019 blev Jane Noer dømt. Denne dom valgt Jane Noer at anke til Østre Landsret.

Østre Landsret kendte onsdag Jane Noer skyldig i vold mod alle tre børn, som er begået over en periode på sammenlagt 20 år. Østre Landsret idømte Jane Noer seks måneders fængsel, hvoraf to måneder skal afsones. De sidste fire måneder gøres betinget. Derudover idømmes Jane Noer hundrede timers samfundstjeneste. Jane Noer er dømt for vold mod alle tre børn, også selv den mellemste har fortalt i retten at han ikke er blevet slået.

Den yngste er anbragt uden for hjemmet og de to ældste er voksne i dag.

Kilde: Viborher.dk

 

 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.