Du kan nu træne teknikker og få værktøjer, der kan hjælpe dig med at tackle de udfordringer, som følger med det at være pårørende til et sygdomsramt menneske.

Er du pårørende til et menneske med langvarig sygdom, og har du brug for hjælp til at tackle de nye udfordringer? Oplever du, at dit liv har ændret sig markant, både praktisk, følelsesmæssigt og økonomisk, efter en nærtstående er blevet ramt af en sygdom? Så er der hjælp at hente i et gratis kursus, som Solrød Kommune tilbyder.

Du har nu mulighed for at komme på et selvhjælpskursus sammen med andre pårørende, hvor I kan udveksle erfaringer, få inspiration og støtte hinanden. Kurset ‘Lær at tackle hverdagen som pårørende’ er et kursus for dig over 18 år, der er eller har været tæt på et menneske med langvarig sygdom. Kurset indeholder træning af teknikker og værktøjer til at tackle de udfordringer, som følger med det at være pårørende til et sygdomsramt menneske. Pårørende kan blive så påvirket af de nye omstændigheder, at de selv udvikler sygdomme som stress eller depression. På kurset arbejder du blandt andet med håndtering af konflikter, at træffe beslutninger og teknikker til vejrtrækning og afspænding.

Kurset er gratis og vil blive afholdt i Aktivitets- og Frivilligcenteret en gang om ugen i 2 ½ time over en periode på 8 uger. Det er uddannede instruktører, der selv har erfaring med at være pårørende, der leder kurset. De ved derfor også, hvordan det føles, når sygdommen vender op og ned på ens hverdag. Kurset veksler mellem oplæg, øvelser og erfaringsudveksling. Du bestemmer helt selv, hvad du vil bidrage med. Hvis du kun vil lytte, kan du nøjes med det.

Næste kursus afholdes onsdage fra kl. 17-19 mellem den 25. oktober 2021 og den 15. december 2021 (undtagen onsdag den 3. november). Er du interesseret i at høre mere eller deltage på holdet, skal du henvende dig til frivilligkonsulent Nina Gregersen på telefon 56 18 24 30 eller mail kongr@solrod.dk. Tilmeldingsfrist er den 11. oktober 2021.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.