Kommunalvalget står for døren, og tirsdag den 16. november skal vælgerne i Solrød Kommune til stemmeurnerne og sammensætte et nyt byråd for de kommende fire år. Danskerne er generelt politisk interesserede, men de er ikke specielt engagerede rent partipolitisk, og nu håber to byrådsmedlemmer at kunne få lidt flere med i valgkampen – både for demokratiets og for borgerinddragelsens skyld.

“Det er sjovt at være en del af en valgkamp, og det nytter virkelig noget, fordi man både bliver klogere på, hvordan samfundet fungerer, hvordan beslutningerne træffes, og hvordan man får indflydelse. Det er altid sundt og lærerigt at kæmpe for det, man tror på,” siger Morten Scheelsbeck, der sidder i byrådet for Det Konservative Folkeparti.

Bedre inddragelse og bedre beslutninger

Det socialdemokratiske byrådsmedlem Jonas Ring Madsen stemmer i:

Egentlig handler vores ydmyge opråb her ikke om, at folk absolut skal melde sig ind i et politisk parti – man om at man engagere sig i kommunens fremtidige udvikling. Jeg tror på, at alle har en fælles interesse i, at vi får engageret flere i lokalpolitiske forhold.

Altid brug for ekstra hænder

Når de politiske partier fører valgkamp, sker det udover selve politikudviklingen på mange områder stadig på ‘gammeldags maner’ med uddeling af politiske pjecer, ophængning af plakater og uddeling ved togstationer, og ved disse lejligheder kan man altid bruge ekstra sæt hænder, understreger de to lokalpolitikere:

Vores fælles appel her handler grundlæggende om, at vi godt selv kan lide at føre valgkamp, og at vi blot ønsker, at endnu flere kan blive en del af det. Så hvis nogen sidder derude og har en sag, et projekt eller måske ligefrem et konkret parti, de brænder for, så skal de ikke være bange for at tage kontakt til det parti og høre, om der er noget, de kan hjælpe med. Vi kan roligt love, at det vil blive taget godt imod, og at det derfra bliver sjovt og lærerigt,” siger Jonas Ring Madsen og Morten Scheelsbeck i en fælles udtalelse.

Det koster typisk mellem 300 og 500 kroner om året at være medlem af et parti, men partierne tager gladeligt imod frivillige kræfter i forbindelse med valgkampe.

Kilde: Morten Scheelsbeck

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.