Søndag indgik Det Konservative Folkeparti, Venstre, HavdrupListen og Liberal Alliance en ny konstitueringsaftale, der gør Emil Blücher (LA) til borgmester og Niels Hörup (V) til viceborgmester. Morten Scheelsbeck (K) bliver formand for et nyoprettet kultur-, idræt- og fritidsudvalg, og Mads Silberg (K) bliver næstformand i Familie- og Uddannelsesudvalget.

Der er 11 ud af 19 mandater bag den nye aftale, der dermed erstatter den tidligere aftale, der ville have gjort socialdemokraten Jonas Ring Madsen til borgmester.

Baggrunden for den nye konstitueringsaftale er, at Det Konservative Folkeparti og Venstre er gået sammen og har rakt ud til Emil Blücher i et fælles ønske om at holde en af Danmarks mest borgerlige kommuner borgerligt ledet. Det er heldigvis lykkes, og vi er meget glade på det store borgerlige flertals vegne,” udtaler den konservative gruppeformand Jan Færch og afslutter:

Og så vil jeg i øvrigt gerne benytte lejligheden til at ønske Emil tillykke med borgmesterposten. Efter en flot valgkamp og et flot resultat er vi glade for at stå sammen i den borgerlige lejr. Det tegner godt for kommunens fremtid, og det tegner godt for det borgerlige samarbejde, men vi vil naturligvis invitere alle i byrådet til et bredt og seriøst samarbejde.”

Kilde: Morten Scheelsbeck

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.