De politiske diskussioner om en ny ringmotorvej (Ring 5) i hovedstadsområdet har bølget frem og tilbage igennem mange år. Regeringen forventes i de kommende måneder at påbegynde drøftelser om en ny infrastrukturplan, og Ring 5 vil blive et af de centrale stridspunkter.

Den borgerlige modstand mod Ring 5 voksede til stormfulde højder op til valget i 2019 ifm. at VLAK-regeringen havde spillet ud med konkret forslag om realisering af Ring 5. Siden har borgermodstanden Nej Til Ring 5 været rødglødende både landspolitisk og lokalpolitisk.

Som indflyvning til de forestående infrastrukturforhandlinger inviterer foreningen Nej Til Ring 5 til konference om Ring 5 på Christiansborg. Konferencen afholdes fredag den 13. november kl. 10 – 14 i Fællessalen med indlæg af bla. juraprofessor Peter Pagh fra KU og professor i transportmodellering Otto Anker Nielsen fra DTU. Derforuden deltager transportordførere og folketingspolitikere.

Foreningen Nej Til Ring 5 argumenterer for, at en ny ringmotorvej er visionløs, gammeldags transportpolitik med store konsekvenser for borgerne i hovedstadsområdet i form af ødelagt natur, ødelagte åndehuller og landsbymiljøer, støj og CO2.

Vel mødt til konference om Ring 5. Tilmelding påkrævet via mail til: hdj@kirkelte.dk

Konferencen afholdes i Fællessalen, hvor der er plads til 90 personer under de gældende coronarestriktioner.

Kilde: Jørgen Ekstrøm Jakobsen – Formand for foreningen Nej Til Ring 5

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.