Køge, Solrød og Stevns kommune indgår fra starten af det nye år samarbejde om et nyt beredskab, og nu er den kommende beredskabschef også fundet. Valget faldt på den erfarne Søren Rasmussen, der med sine mere end 30 års erfaring fremover skal stå i spidsen for det nye beredskab og dermed for den daglige ledelse på tværs af de tre nabokommuner.

Søren Rasmussen tiltræder allerede stillingen fra den 1. august 2019, hvor han – sammen med ETK – skal stå i spidsen for hjemtagningen af beredskabsopgaven fra Østsjællands Beredskab, og etableringen af det nye beredskabssamarbejde, der starter den 1. januar 2020

Beredskabschef Søren Rasmussen

Søren Rasmussen kommer med mere end 30 års erfaring i bagagen fra beredskabsområdet, og har været ansat i Køge Kommunes beredskab i over 20 år, hvor han i perioder også har bistået Stevns og Solrød Kommune. I de seneste tre år har Søren været udlånt til Østsjællands Beredskab, hvor han både har fungeret som operativ chef og projektchef.

Et enigt ansættelsesudvalg, bestående af repræsentanter fra Køge, Stevns og Solrød kommune, har valgt Søren Rasmussen ud af de i alt 19 kvalificerede ansøgere til stillingen.

Marie Stærke, borgmester i Køge Kommune glæder sig over ansættelsen af den nye beredskabschef:

–          Jeg er ikke i tvivl om, at vi med Søren både får en dedikeret og yderst kompetent beredskabschef til at starte vores nye samarbejde op. Han er både fagligt stærk og en dygtig leder, han er vellidt blandt kollegerne, og jeg er sikker på, at hans erfaring og ledelsesmæssige kompetencer vil bidrage til, at vi kommer sikkert i havn med at få skabt et godt og robust beredskab på tværs af vores tre kommuner. Søren har evnerne til at skabe et effektivt og tidssvarende beredskab med en stærk fælles korpsånd. Jeg er sikker på, vi har ansat den helt rette til opgaven, siger borgmester Marie Stærke.

Selv glæder den nye beredskabschef, Søren Rasmussen, sig meget til opgaven:

–      Det nye beredskabssamarbejde mellem Køge, Stevns og Solrød kommune er beredskabsmæssigt en meget spændende og inspirerende opgave, som skal sikre trygheden for borgere, virksomheder og institutioner mm. Jeg glæder mig meget til at komme i gang med at udvikle det nye samarbejde i fællesskab med både kommunerne og alle de dedikerede medarbejdere, og samarbejdspartnere, der bakker op om det nye beredskab, siger Søren Ramussen, nyansat beredskabschef.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.