SILDENS DAG i Køge bliver den helt store attraktion og fornøjelse lørdag 23. august. Fem af byens restauratører disker op med deres bedste silderet. Øl og brændevin er fra Bryghuset Braunstein.

Sildespiseriet foregår fra kl. 11 til 16 ved Bryghuset Braunstein på Søndre Havn både i telt – og på selve bryghuset i helt nyindrettede publikumomgivelser. Det er også her, at det lokale swingband ‘Madsen & Nielsen’ underholder med sit populære repertoire.

Og borgmesteren byder velkommen inden det for alvor går løs.

5 sild og godt brød
Det er kendte Køge-restauranter og fiskeeksperter, der leverer de 5 særligt udvalgte silderetter, som alle gæsterne får på tallerkenen. Sildene kommer fra Hotel Niels Juel, Restauranterne Guldfisken og Arken, Slagter Stig & Co. og Fiskemanden i Køge. Det gode brød kommer friskbagt fra Karise Bageri. Og øllet og snapsen kan købes fra Bryghuset Braunstein. Sodavand kan også købes. Ingen behøver at gå sultne eller tørstige fra bordene, hvor knap 500 mennesker sidste år spiste sild. Der bliver endda også mulighed for at få sig en grillpølse. Og til børnene kan der købes fiskefrikadeller…

Køb billet nu
– Der skal købes billet på forhånd, siger Per Sørensen fra Lions Club Køge. Vi vil gerne vide, hvor mange der dukker op, så vi har sild nok til alle! Kommer man uden billet risikerer man, at sildekrukkerne er tomme. Billetten koster 115 kr. excl. gebyr og købes nemmest på www.KøgeNu.dk/sildensdag. Billetter kan også købes på Køge Turistbureau/Visitkøge i Vestergade 1, Køge (gebyr 10 kr.). Og hos WICA på Gymnasievej i Køge og på Bryghuset Braunstein på Køge Havn (uden gebyr). Friskefrikadellerne koster for øvrigt 50 kr.

Festlig sildedag
Traditionen tro skal gæsterne være med til igen at kåre Årets Bedste Sild. Sidste år var det Restaurant Arken, der løb med hæderen for “Arkens Maltsild”.

Det er Bryghuset Braunstein, Køgenu.dk og Lions Club Køge, der står for Sildens Dag i Køge. Et forhåbentlig pænt overskud går til en udvalgt Køge-forening nemlig fodboldklubben Køge Pige FC.

– Og vi ved, at alle sildeleverandørerne vil anstrenge sig til det yderste for at få tag i det hærderkronede diplom for Årets Bedste Sild 2014, slutter Per Sørensen

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.