Forældrebevægelsen er dannet på initiativ af ’mening’ forælder Tina Albertsen, efter folketingets afvisning af en forhandling om minimumsnormeringer i starten af 2019.

Afvisningen fulgte i kølvandet på utallige advarsler fra fagfolk og eksperter om for få pædagoger i danske daginstitutioner, og efter udsendelsen af DRs dokumentar “Hvem passer vores børn”: http://bit.ly/2TTCF83.

Danske forældre havde fået nok. Igennem foråret 2019 gik hundrede tusinde mennesker på gaden i protest mod de vilkår, som børn og pædagoger mødes med i vuggestuer og børnehaver.

Og opråbet vandt gehør. Børnene kom for alvor på dagsordenen under folketingsvalget i 2019, hvor flere partier gjorde indrømmelser og tilsluttede sig forståelsen af, at det var nødvendigt at sikre genopretning af et hårdt prøvet velfærdsområde.

Pt. forhandles om minimumsnormeringer på finansloven. Men i forældrebevægelsen er vi dog stærkt bekymrede for, at den økonomiske og tidsmæssige ramme der forhandles
om, er langt fra tilstrækkelig.

I dag er der NATIONALE AKTION: Fredag den 22. november 2019 kl. 14.30 i København.

Vi kalder derfor til folkemarch og protest, for at forsikre politikerne om at vi ikke vil affinde og med halve løsninger. Vores krav er således uændrede:

– Minimumsnormeringer skal udregnes i børnehøjde. Det er dem der skal mærke forbedringer i deres hverdag.
– Minimumsnormeringer skal indføres akut. Vores børn har ikke råd til at vente.

Som initiativtagere i bevægelsen findes en styregruppe af 8-10 engagerede frivillige forældre, alle uden tidligere erfaringer med civil aktivisme. Desuden står bevægelsen på skuldrene af hundredevis af engagerede enkeltpersoner, som har bidraget med deres tid og kræfter.

I Solrød bliver der også kæmpet for MIMIMUMSNORMERINGER.

Lokale forældre har startede gruppen “Forældre for minimumsnormeringer Solrød” #HvorErDerEnVoksen.

KIG fordi Solrød Rådhus og hæng et stykke legetøj evt. med en hilsen. Den står der hele dagen og der ligger snor og saks i spanden.

Idag er der flere forældre der også fejre pædagogerne ved at give dem blomster eller chokolade eller en hilsen for deres vigtige arbejde.

Du kan følge gruppen her på FB

VI KÆMPER FOR VORES BØRN – SAMMEN ER VI STÆRKE!

Kilde: Lil Lyrstrand

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.