Solrød Kunstforening og Billedskole af 2006 har produceret et værk i anledningen af Solrød Kommunes 50 års jubilæum den 1. april 2020, der blev overrakt til borgmester Niels Hörup og Solrød Kommune ved en happening før byrådsmødet den 5. oktober 2020.

Under sloganet “mal din kommune, som du ser den” har 64 lokale kunstnere fra Solrød Kunstforening og Billedskole af 2006 skildret deres udgave af Solrød Kommune. De mange unikke glimt af Solrød Kommune er blevet til en smuk mosaik af Solrød Kommune-portrætter, som formand for den lokale kunstforening, Hanne Nielsen, overrakte til borgmester Niels Hörup på vegne af kommunen ved en happening før byrådsmødet den 5. oktober 2020

Anledningen til værket var Solrød Kommunes 50 års jubilæum den 1. april 2020, hvor fejringen i lighed med så mange andre arrangementer blev aflyst som følge af coronapandemien.

Efter aflysningen i april måned var det planen, at kommunens jubilæum skullet have været fejret i uge 41, men også denne fejring måtte aflyses på grund af den smittefarlige virus.

Heldigvis lykkedes det at afholde en lille reception med repræsentanter fra Solrød Kunstforening og Billedskole af 2006 og Solrød Byråd, hvor kommunen kunne få overdraget det fine kunstværk.

Jeg har glædet mig rigtig meget til endelig at stå her og få mulighed for se de færdige kunstværker,” lød det fra borgmester Niels Hörup under overrækkelsen.

Han roste efter afsløringen de mange flotte kunstværker, der tilsammen udgør et samlet værk, og glædede sig over denne særlige gave til kommunen.

For mig er kunst noget, som bringer os sammen som mennesker og som beriger vores hverdag. Derfor er det også vigtigt, at vi kan finde kunst i det offentlige rum. Når jeg kigger på et kunstværk, bliver jeg nysgerrig, og kunsten er ofte et godt grundlag for dialog med andre,” siger borgmesteren.

Det unikke kunstværk består af 64 forskellige malerier, der alle måler 20 x 20 cm, og hvert maleri rummer kommunens farver: rød og gul. Den flotte jubilæumsgave bliver hængt op i Vielseslokalet på Solrød Rådhus.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.