Det hele begyndte med hyldeblomster. Virkelig mange hyldeblomster. Nu sælges der spændende produkter som brunsvigercreme og aronia-saft i Vejsideboden i Solrød Landsby.

I 2017 flyttede Marlene B. Lindegaard fra København til idylliske Solrød Landsby sammen med sin familie. Da hun havde barsel og havde en del tid på hænderne, begyndte hun at producere hyldeblomstsaft i store mængder og sætte det til salg i en lille vejsidebod.

Det solgte ret godt. Jeg tog også på Ventegodtgaard og plukkede en masse jordbær og lavede marmelade, og da jeg også godt kan lide at sylte grøntsager, købte jeg noget forskelligt at sylte, som jeg også solgte, forklarer Marlene B. Lindegaard, der er udlært kok og har været i faget i 15 år.

Men da barslen sluttede, lukkede hun Vejsideboden ned igen.

Fyring gav ny mulighed

I december 2020 mistede hun sit job som kok pga. Corona, og det gav hende straks lyst til at starte sin vejsidebod op igen.

På fire dage fik jeg det hele op at stå igen. Jeg havde jo alle værktøjerne til at gå i gang fra sidst, og så hjalp min mand mig med en hjemmeside, forklarer Marlene B. Lindegaard, der nu bruger et par timer om ugen på projektet.

Både på at dele opskrifter på hjemmesiden, men selvfølgelig også på løbende at producere varer til Vejsideboden. Hun laver cirka 20-30 glas ad gangen, så alt er frisklavet.

Der er en del syltevarer som fx syltede rødløg, syltede græskar og syltede rødbeder, men der er også andre spændende varer som brunsvigercreme, vinaigrette samt saft og marmelade med aronia og hindbær.

Jeg er jo fra Fyn, så der skulle være noget med brunsviger. Cremen er et hit i Vejsideboden og er rigtig lækker på en bolle. Og man kan ikke lige finde den andre steder, siger Marlene B. Lindegaard.

Høstes fra haven

I øjeblikket kan Marlene ikke høste så meget fra haven til produkterne, så det hele købes – og så meget som muligt er økologisk. Men til sommer er det igen planen, at der skal høstes fra haven til diverse produkter.

Marlene B. Lindegaard drømmer om, at Vejsideboden kan blive til endnu mere, end den er nu.

Jeg vil meget gerne have produkterne ud til endnu flere. Men der er selvfølgelig et godt stykke vej til, at det kan gå i opfyldelse. Men jeg synes, det er vildt interessant at lave et brand og et produkt og få det ud til folk. Mit kokke-erhverv har det jo ikke så godt for tiden, så det er da bestemt en vej, jeg kan gå, siger Marlene, der også har en baggrund inden for grafisk design.

Hun er også rigtig glad for at bidrage med noget til lokalsamfundet, og hun mærker særligt en efterspørgsel her.

Flere har spurgt mig siden 2017, om jeg ikke åbnede Vejsideboden igen. Og jeg synes virkelig, det er skønt at lave noget, som gør andre omkring mig glade, siger hun.

Vejsideboden har åbent alle dage, og der kan betales med MobilePay. Man kan også bestille på hjemmesiden med levering, hvis man bor langt væk.

Se et spændende udvalg på Vejsidebodens hjemmeside HER

Følg dem på Facebook HER

Kilde: Viborher.dk

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.