Har du barn i 3. klasse på Uglegårdsskolen, der er interesseret i at lære mere om kristendommen, høre fortællinger fra biblen, og som gerne stiller mere eksistentielle spørgsmål? Så er minikonfirmand måske lige sagen.

Hvert år bliver alle kommunens 3. klasser inviteret til holdet “minikonfirmand”. Lige nu er det 3. A, 3. B. og 3. C fra Uglegårdsskolen, som i perioden 22. oktober – 10. december får mulighed for at lære mere og snakke om kirken, kristendommen og livets mere eksistentielle spørgsmål.

‘Det handler om, at børnene får et bedre kendskab til kirken og kristendommen. Vi fortæller historier og giver plads til leg, musik og kreative aktiviteter f.eks. drama, dukketeater og tegning. Alt sammen med det formål at øge børnenes kendskab til kirken og det, der ligger omkring’, siger Birgith L. Larsen, der som kirke- og kulturmedarbejder i Jersie Kirke står for nogle af minikonfirmand-holdene.

For drenge og piger i alderen 9-10 år

Undervisningen er tilpasset de 9-10-årige, og på holdene bliver børnene mødt der, hvor de er, og hvad de er i humør til. Det skal være sjovt, rart og hyggeligt at gå til minikonfirmand.

‘Som minikonfirmand får børnene som regel lov til at besøge kirkerummet, og så melder der sig altid et væld af spørgsmål – om døbefonten, et billede, altertavlen, våbenhuset og prædikestolen. Vi synger salmer og taler om det hele – og vi forklarer, hvad der konkret sker til en gudstjeneste og til en dåb, bryllup og begravelse. Mange børn er også meget nysgerrige på, hvorfor det egentlig er, at vi fejrer Jul, Påske og Pinse”, tilføjer Birgith.

Findes Gud virkelig?

At være minikonfirmand er for alle, der har lyst. Man behøver ikke at være døbt for at være med, og det er heller ikke nogen forudsætning for at blive konfirmeret, at man har deltaget i et minikonfirmand-hold.

Det er for de børn, der synes, at det er spændende at lære mere om kirken, kristendommen, højtider, og som gerne vil vende dybere spørgsmål. Findes Gud virkelig? Er han oppe i skyerne? Passer han på min farfar, som døde sidste år? Det er der rig lejlighed til at tale om i løbet af de otte gange, minikonfirmanderne mødes.

Tid og sted

Minikonfirmand foregår på tirsdage efter skoletid – kl. 14.30-16 – så børnene får altid lidt at spise og drikke.

Første gang er den 22. oktober og sidste gang den 10. december i Jersie Sognehus, Birkevænget 40, Solrød Strand.

Kilde: Ultimator Kommunikation

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.