Det spørgsmål stiller vi måske os selv for sjældent.

Når jeg tænker bare 5 år tilbage… børnene var små, huset og bilen ny, og man kunne passe sine yndlings jeans som var købt lokalt. Men tænker vi nogensinde på, hvor vi er om 5 år, ud over at være blevet lidt ældre. Er huset blevet renoveret? Er børnene sendt godt afsted og på rette vej i livet? Fik vi gjort det, vi havde sat os for? Og fik vi sat nogle konkrete mål ?

Har vi et center om 5 år ?

Det håber jeg vi har!
Butiksmiljøet i vores by er lige så vigtig en del af Solrøds attraktionsværdi som skov og strand.

Vi taler tit om at vi skal passe på vores lokale butikker og støtter op om dem, der dag efter dag, uge efter uge og år efter år laver vores kaffe, kredser om vores mad og dagligvarer, lægger kræfter i at indkøbe lækkert modetøj, sko, tasker, smykker, boligtilbehør, legetøj og meget mere, så vi kan bo attraktivt og have let adgang til det vi lige står og mangler, mit spørgsmål er bare, om vi gør det i tilstrækkelig omfang?

Jeg tror at der bor en lille lokalpatriot i maven på de fleste af os, og at vi sætter pris på at have et nærmiljø, som samler lokalsamfundet i og uden for vores bopæl og hvor vi kan mødes lokalt til musikarrangementer, events & hygge, på tværs af alder og generationer. Alt dette kan lade sig gøre, så længe vi støtter lokalt!

I marts måned da Mette Frederiksen lukkede Danmark ned for første gang og igen før jul, pga. Corona udbruddet, var Solrød Center heldigvis ikke underlagt alle de skærpede regler for detailbranchen. Men det gjorde dog også at vi i foreningen måtte tænke nye tanker og alternative handelsmuligheder for lokalmiljøet.

Vi lavede bl.a. en aftale med en lokal vognmand som hver dag kørte pakker ud til vores kunder.
Vi oprettede lokale webshops i samarbejde med vores butikker, så man trods, nedlukningen og skærpede åbningstider stadig har mulighed for at handle lokalt.

Min pointe med lokale webshops er, at selvom du har en travl hverdag, så kan de fleste af dine lokale butikker tilbyde online handel.

Så lov mig at næste gang du handler online så gør det på en lokal webshop! Du kan se på solrodcenter.dk hvilke af vores butikker som tilbyder online handel. Vi vil dog allerhelst også se dig i centret, når Corona tillader dette.

På foreningens og butikkernes vegne i Solrød Center, vil jeg godt takke for et godt år trods alt. Uden jer kunder og den lokale støtte som I har udvist, og som I skal blive ved med, og gerne endnu mere, i denne svære tid for alle, var vi ikke den hyggelige shoppinggade under åben himmel i Solrød.

Med ønske om en positiv fremtid, og at se rigtig mange i hjertet at Solrød, i vores butikker og til vores mange arrangementer, når vores samfund igen åbner op.

Fakta:

  • Solrød centerforening består af 80 medlemmer.
  • 500 m. shoppinggade.
  • P.t et tomt lejemål i stueplan
  • Brancher: Detailhandel, dagligvarebutikker, restauranter, klinikker og kontorer.
  • Areal: knap 12.000 m2
  • Beliggenhed: Solrød Center, strækker sig fra Solrød Strandvej til Solrød Rådhus Solrød Center nr. 1
    P-pladser: 810 ( dele er 3 timers begrænset )

Godt Nytår
Centerchef Susanne Kaihøj

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.