Der var latter, glædestårer og masser af kram, da 12 GVU’ere fredag den 2. maj afsluttede deres kontorassistentuddannelse på Køge Handelsskoles GVU-forløb. Teamspirit og fællesskabets fortrolighed var bemærkelsesværdig – der var hjemmelavede huer og blomster. Translokationen den følgende mandag var ren fest.

Mandag den 5. maj var Køge Handelsskoles Kursuscenter vært ved translokationsfesten for de 12 glade kontorassistenter: Winnie Wager, Dorte Scheffmann, Maibritt Bjeldbak Bloünsø, Susanne Nielsen, Stina Pedersen, Charlotte Bjergvang, Heidi Ozol-Lennert, Maria Søby Møller, Birgit Elouni, Janni Højlund, Karina Sabroe og Linda Louise Gudberg.

”Uddannelsesforløbet er tilrettelagt for personer, som har mindst to års erfaring inden for kontor, men ingen formel kontoruddannelse. 12 ugers intensiv uddannelse afsluttes med en fagprøve i selvvalgt emne,” fortæller GVU- og voksenvejleder på Køge Handelsskole, Karen Skipper.

”I har kæmpet og I har sejret, og I kan være stolte”, sagde en glad Karen Skipper, der i øvrigt har fulgt hver enkelt elev tæt i hele forløbet.

Kursuscenterchef, Helle Bøtcher udtrykte, at det for hende var en meget stor fornøjelse at kunne uddele eksamensbeviser til de 12 ”seje” kontorassistenter.

”At have det formelle papir på ens faglige kunnen er et stærkt kort at have på hånden i vor tid. Verden er foranderlig, og derfor er uddannelse en god investering, så man kan dokumentere sine kompetencer. I vor tid er der markant forskel på at være faglært i forhold til at være ufaglært,” sagde Helle Bøtcher. ”Den første milepæl i det man kalder livslang uddannelse er nået”, fortsatte Helle Bøtcher, og understregede videre, at de nyudklækkede kontorassistenter ikke blot er nået i mål med deres uddannelse, men jo også samtidig har trukket billet til at kunne fortætte på en Akademiuddannelse, hvis det skulle have interesse.

”Vi vil jo gerne have, at I kommer igen. Det har været så fantastisk at opleve jeres gå-på-mod, jeres gode kammeratskab og jeres faglige samspil. Det sætter vi meget pris på”, sagde Helle Bøtcher, hvorefter hun under store klapsalver og med stor begejstring fra forsamlingen overrakte eksamensbeviser til hver enkelt.

Papiret åbner døre
Janni Højlund på 32 år afsluttede sin uddannelse som kontorassistent med topkarakter. ”Jeg blev simpelt hen så bidt af det. Jeg har arbejdet meget, men jeg har altså ikke kunnet lade være”, sagde Janni Højlund, som blev introduceret til GVU-forløbet af sin veninde, som stod for at skulle starte på GVU-kontoruddannelsen på Køge Handelsskole. Janni Højlund blev interesseret og fik hurtigt tilmeldt sig uddannelsesforløbet. Og det har hun bestemt ikke fortrudt. Janni oplever, at hun nu står med det papir i hånden, som skal bidrage til, at hun ikke strander i runde to, når hun søger job. Med andre ord er Janni Højlund ikke i tvivl om eksamensbevisets betydning i forhold til jobsøgning. At eksamensbeviset så også tjener som adgangsbillet til at forsætte i uddannelsessystemet er en bonus, som Janni Højlund er meget bevidst om – hun er allerede meget optaget af, hvad den næste uddannelse skal være. Men allerførst gælder det job, siger Janni Højlund.

”Et eksamensbevis er mere end blot papir. Det er også vidnesbyrd om, at man kan stå på mål for en både bred og grundig faglighed inden for kontor- og administrationsfaget”, siger Janni Højlund som dugfrisk dimittend efter 12 intensive uger, og det er helt underligt, som hun udtrykker det, at det hele er overstået.

”Vi har bare haft det så godt, siger hun og fortæller begejstret om sine medstuderende og det sammenhold, som helt tydeligt har ført til venskaber og netværk.

”Stemningen på holdet har været god – der har været plads til god latter og humor, så tiden er fløjet af sted. Uddannelsesstedet har været udstyret med lækre faciliteter, og vi har oplevet god behandling fra både lærere, vejledere og administrationspersonale – hele pakken kan anbefales,” siger Janni Højlund.

Nye hold startes løbende op på Køge Handelsskole. Karen Skipper forventer næste hold begynder primo september – så snart de nye datoer er på plads, bliver de udmeldt på www.khs.dk/12uger.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.