Sogneudflugten i Havdrup søndag den 21. september går i år til Lolland og Falster og handler om nye og gamle relationer mellem lokalsamfund, gods og kirke.

Programmet byder først på gudstjeneste i Stokkemarke Kirke på Lolland, hvor sognepræst Peder Riis Kistrup efter gudstjenesten vil fortælle om kirkens historiske relation til Knuthenlund Gods, som ligger lige i nærheden.
På Knuthenlund er der frokost med lejlighed til at smage især fåre- og gedeoste samt pølser fra godsets egen, økologiske produktion. Efter frokosten fortæller godsejer Susanne Hovmand om gårdens produktion og forankring i lokalsamfundet og om hendes idéer og visioner for driften. Til sidst er der rundvisning med mulighed for at se både får og geder og malkning af dyrene.

Turen slutter i Maglebrænde Kirke på Falster, hvor sognepræst Margrethe Tøttrup fortæller om kunstneren Lars Physants altertavle fra 2002, som i dag står på en mere ydmyg plads i kirken end først tiltænkt. Altertavlen skabte nemlig en del debat, da den var færdig, blandt andet fordi kunstneren havde brugt genkendelige, lokale personer til sit motiv.

Praktiske oplysninger:
Turen varer fra kl. 8-18 med plads til max. 50 deltagere. Folk fra Havdrup Sogn har fortrinsret, hvis der skulle melde sig flere end 50 personer til turen. Prisen er 250 kr., som betales ved tilmelding i Havdrup Sognehus senest den 4. september kl. 15. Prisen dækker bus, frokost og kaffe samt fortælling og rundvisning på Knuthenlund. Se program på www.havdrupkirke.dk

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.