November 2015

 

Fra November kan forældre, lærere og skoleelever glæde sig over den nye mulighed på de fleste af skolerne i Solrød Kommune. Hvorfor bruge tid på indkøb, madpakker, sure børn og madspild, når man til rimelige priser kan købe maden over nettet, fortæller Peter fra www.skolemad.nu.

 

Skolemad.nu er et online madbestillingssystem designet til skoleelever og deres forældre, men selvfølgelig også skolelærerne. Der er lagt stor vægt på brugervenligheden, så det er nemt og hurtigt at bestille sin skolemad. Med fleksible muligheder for madbestilling fra dag til dag eller flere uger frem i tiden, bliver ordningen det nemme alternativ til den klassiske madpakke. Betalingen sker med dankort eller mastercard, og der kan optankes penge på en konto, så børnene selv kan bestilles deres favoritmåltid.

Maden leveres af den lokale kok Kim Kolls i Køge, som brænder for at lave lækre sunde madpakker, netop som eleverne elsker at spise. Kim´s køkken laver madpakkerne om formiddagen, så de kan leveres frisk på skolen inden spisefrikvarteret. Der er lagt vægt på et sundt og varierende udbud af sandwich, salater og pastaretter, frugt mm., hvilket giver mulighed for 25 forskellige retter alle ugens skoledage. Brian Venneberg, skoleleder på Munkekærskolen fortæller; ”på skolen har vi længe ønsket os et større udvalg af frokostretter for eleverne og lærerne, så vi glæder os til samarbejdet med skolemad.nu”.

Fødevareministeriet har en række anbefalinger til indholdet i en sund skolemad, således eleverne opretholder både koncentration, motivation og daglig glæde. ”Alt vores mad bliver lavet og tilberedt efter disse retningsliner. Faktisk har vi blendet finthakkede friske grøntsager ind i dejen, således den er fyldt med vitaminer og har en dejlig konsistens”, beretter Kim med et glimt i øjet…for ikke alle elever er jo glade for den sunde mad.

Desværre ses det ofte, at skoleelever ikke har madpakke med hjemmefra eller maden smides ud, da den ikke er tilstrækkelig interessant efter at have ligget i skoletasken siden kl. 7:30. Ordningen er 100% omkostningsfri for skolerne og kræver et minimalt administrativt arbejde, da maden leveres i køletasker til skolen og afhentes af klasseduksen, fortæller Peter slutteligt.

Madordningen i Solrød Kommune er trådt i kraft på Jersie Privatskole, 10Solrød, Køge Bugt Privatskole, Munkekærskolen og Havdrup skole (fra 1/12-2015).

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.