Sogneudflugt til jødiske synagoger, kulturhus og begravelsesplads

Havdrup kirkes sogneudflugt går i år til København med besøg i to synagoger, både den store i Krystalgade og den lille i Ole Suhrsgade. Frokosten indtages på det eneste sted i Danmark, hvor det er muligt at spise jødisk kosher-mad.

Turen slutter på Mosaisk Nordre Begravelsesplads på Nørrebro, som var i brug fra 1693-1967 og nu er tilgængelig for besøgende. På begravelsespladsen kan man opleve stedets helt særlige stemning, se de mange gamle gravsten og læse nogle af historierne bag.

Der er fortællinger undervejs om alle de steder, vi besøger, og vi bliver helt sikkert klogere på jødisk religion, kultur og integration i Danmark og deres grundlæggende bidrag til landet gennem de sidste 400 år. Men også på, hvad det vil sige at tilhøre et religiøst mindretal.

Udflugten bliver søndag den 22. september. Program, tilmelding og betaling i sognehuset hos Marianne Asmussen fra tirsdag den 27. august til tirsdag den 10. september. Pris 250 kr. Først-til-mølle-princip.

Septembers himmel er så blå: Fællesang & Sandwich i sognehuset

Torsdag den 5. september kl. 18-19 inviterer Havdrup kirke til sangaften i sognehuset på Bistrupvang 33 efter det gode koncept ”Fællessang & Sandwich”.

Det betyder, at organist Peter Plougmann sammen med sit kor Seadrops spiller og synger efterårets dejlige sange sammen med os en times tid. Bagefter slutter vi med en sandwich og noget at drikke til, så ingen skal gå sultne hjem.

Som altid er publikum velkommen til at foreslå sange fra Højskolesangbogen.

Mand & Mad har plads til flere

”Mænd & Mad” fortsætter med deres gode og hyggelige samvær én gang om måneden i det kommende halvår.

  • Første gang bliver tirsdag den 3. september.
  • Derefter onsdag den 2. oktober, tirsdag den 5. november og onsdag den 11. december.
  • Alle dage kl. 17-21.

Idéen med Mænd & Mad er at skabe et fællesskab for mænd i kirkeligt regi, ikke kun om det konkret praktiske med at købe ind, lave mad og rydde op, men også at lade det praktiske samvær bane vejen for samtaler om det, der er vigtigt lige nu for dem, som vælger at deltage i arrangementet.

Sådan gør du: Man møder bare op i sognehuset på Bistrupvang 33 kl. 17 – og inden man har set sig om er klokken blevet 21 … Det koster ikke noget.

Kilde: Havdrup Kirke

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.