Drop-in-Påske i Havdrup Kirke

Påske er påskeliljer i haven og iskold vind. Påske er den stille uge med de store følelser. Påske er fællesskab og lysten til at sparke til en tung sten. – Men i år er påske også drop-in-dage i Havdrup kirke med nadver Skærtorsdag, oplæsning af lidelseshistorien Langfredag og Opstandelse med masser af påskeliljer Påskedag.

I disse dage kan man komme i kirken i tidsrummet fra kl. 10-12 uden krav om tilmelding. Der må være 6 kirkegængere i kirken ad gangen, og graverne sørger for, det bliver overholdt. De har også sat borde og stole op på kirkegården, så man har mulighed for at sidde og vente til der er plads. Det er en god ide at tage både tæppe og kaffe med hjemmefra for at holde varmen.

Græsplænen ved sognehuset tages i brug til familiegudstjenesten Palmesøndag, der i år foregår som påskeløb kl. 10-12 med poster i haven og påskeæg til alle deltagerne. Ingen tilmelding. Og så slutter påsken med en klassisk corona-gudstjeneste i sognehuset kl. 11, der kræver tilmelding, og som livestreames.

Gudstjenesten er med nadver.

Konfirmanderne i Havdrup er blevet til pilgrimsvandrere

”Hold ud konfirmander! Corona går over. Nu kommer foråret og sommeren. Og husk at spise noget citronmåne, så I husker på, at I er konfirmander!” Sådan siger præst Kristine Stricker Hestbech i indledningen til en af sine podcasts til konfirmanderne.

Havdrups konfirmander er nemlig blevet en del af pilgrimsflokken hos Kristine under corona, fordi konfirmandundervisningen er blevet digital. Hver uge får de en ny opgave på Havdrup kirkes podcast, og så kan de gå en lille pilgrimsvandring med præsten i ørerne og tænke over ugens emne.

Emnerne er fx: Hvad vil det sige at være kristen? Som kristen og som konfirmand siger du JA til at give Gud plads i dit liv. Men hvad betyder det?

I denne uge giver Kristine de unge den opgave at prøve i 7 dage at leve efter “Den gyldne Regel”, sådan som de kan læse i Matthæusevangeliet, kapitel 7, vers 12. Og skulle man lige have glemt, hvad der står, og man ikke lige har en konfirmand i nærheden, kan man jo selv prøve at finde sin bibel frem og finde ud af, om opgaven er nem eller svær.

Pinse-pilgrimsvandring på Femø

Årets pinsevandring med Kristine Stricker Hestbech bliver på Femø i dagene 22.-24. maj. Tre dages fordybelse og fællesskab, hvor hverdagen og Coronaen kan komme lidt på afstand.

Så pak rygsækken og put troen i lommen og tag med til denne lille ø og nyd pinsesolen og foråret tæt på havet og ved øens smukke steder. Dagsvandringerne bliver på 10-15 km med andagter og refleksionsord undervejs.

Tilmelding senest den 25. april på Havdrup kirkes hjemmeside. Betaling sker i maj.

Kilde: Havdrup Kirke

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.