Virtuelle fasteandagter i Havdrup Kirke

I år markerer Havdrup kirke fasten ved at lægge en ugentlig fasteandagt ud på kirkens hjemmeside og facebookside. Andagten er optaget i Havdrup Kirke, og det er kirkens to præster, der på skift reflekterer over fastens forskellige temaer. Organist Peter Plougmann medvirker på orgel.

Fasten varer 40 dage fra Askeonsdag den 17. februar til og med Påskelørdag den 3. april. Askeonsdag var det muligt fysisk at lægge turen forbi kirken og få et askekors tegnet på sin pande.
”Det er et symbol på, at vi er dødelige og skal minde os om at bruge vores korte liv så godt som muligt”, siger præst Bente Lybecker. ”Fastens formål er fordybelsen, ikke forbuddet. At faste er at tænke stort om livet og forvalte den gave, det er at være menneske”.

På hjemmesiden kan man også finde Kristine S. Hestbechs folder om faste med inspiration til, hvordan vi hver især kan tænke stort om livet i fastetiden.

Præsterne i Havdrup eksperimenterer med nye podcasts

Præst Kristine Stricker Hestbech har lanceret sin første serie på i alt 12 afsnit, hvor hun tager tilhøreren med til øen Lindisfarne, som hun besøgte under sin studieorlov i efteråret 2019. Der er et nyt afsnit klar hver uge med refleksioner over fx ”hvile”, ”det enkle liv” eller ”tidevandet som livsrytme”.

Lige nu er præst Bente Lybecker (billedet) aktuel med sin nye serie på i alt 10 afsnit om enneagrammet, som hun har hentet inspiration til fra jesuitterne i den katolske kirke. ”Enneagrammet kan være en hjælp til at møde sine medmennesker og Gud på en bedre måde”, siger hun i introduktionen, som er seriens første afsnit. Afsnit 2 ligger også klar, flere følger i den kommende tid.

Præsternes podcasts indeholder også andagter og bønner og opgaver til konfirmanderne, som alle kan have glæde af. Du kan tilgå dem direkte fra forsiden på kirkens hjemmeside www.havdrupkirke.dk og lytte fra din mobil eller computer.

Vær med på holdet til Havdrups digitale sogneindsamling

Folkekirkens Nødhjælp har ydet nødhjælp til mennesker i snart 100 år. Sogneindsamlingen søndag den 14. marts samler penge ind til verdens fattigste til klimahjælp som fx træplantning, vandpumper og vandrensningsanlæg.

Fra Havdrup kirkes hjemmeside kan man fra første uge i marts melde sig som digital indsamler på Havdrup kirkes hold. Indsamlingen ledes af menighedsrådsformand Marianne Hauge.

Man behøver ikke være med til at indsamle digitalt, selvom det er det sjoveste. Man kan støtte ved at sende en SMS til nummeret 1911. Skriv ordet TRÆ og støt med 75 kr. Skriv ordet VAND og støt med 150 kr. Skriv ordet KLIMA støt med 300 kr.

NU skal sjælens vinterkappe krænges af

Præst Kristine Stricker Hestbech fra Havdrup indbyder alle morgenfriske, der længes efter at mærke livsspirerne i hver en krog af kroppen, til jævndøgnsvandring på Solrød Strand.

I år har vinteren været særligt mørk og indelukket, med nedlukning og restriktioner, så selvom vi fik lidt sne i februar, så tror jeg ikke, jeg er den eneste, der længes efter lyset i år i en helt særlig høj grad”, siger hun.

Længes du også, og er du morgenfrisk, så mød op og vær med til at gå fra mørket og ind i solens opgang kl. 06:10. Det er lørdag den 20. marts med udgangspunkt fra Østre Strandvej kl. 05:15. Medbring noget at sidde på, varmt at drikke og evt. lidt morgenmad til at spise i klitterne undervejs. Vandringen foregår i stilhed. og Kristine vil give inspirations-ord undervejs. Turen slutter ca. kl. 7.

Kilde: Havdrup Kirke

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.