Præsternes podcast er åndelige godbidder i en coronatid

Havdrup kirke har fået podcast, som man kan lytte til, når det passer ind i hverdagen. Kirkens præster lægger løbende godbidder på PodBean, fx andagter om bekymringsløshed, enkelhed eller kristen meditation. Alt sammen noget, som kan lindre i en afsondret corona-tilværelse.

At sove med brød

Præst Bente Lybecker seneste bidrag er bønnen ”Det kærlige tilbageblik på dagen”, hvor hun guider til at se tilbage på dagen, der er gået. Bønnen er 500 år gammel, men er knyttet sammen med en helt særlig historie, fortæller hun:

Under 2. verdenskrigs sultede mange tusinde børn. De heldigste kom i flygtningelejre og fik sulten stillet dér. Mange af disse børn havde dog allerede mistet så meget, at de havde svært ved at sove om natten. De var bange for at skulle vågne op næste morgen og igen være hjemløse og sultne.

Intet kunne forsikre dem om, at disse lidelser var fortid. Så en dag kom én på den idé at give hvert barn et lille stykke brød med i seng. Når børnene lå med det lille stykke brød i hånden, kunne de omsider falde i søvn og finde ro. Brødet i hånden fortalte dem: ”I dag fik jeg mad, og det samme vil jeg få i morgen”.

Det kærlige tilbageblik på dagen

Hændelsen har man kædet sammen med den gamle bøn ”Det kærlige tilbageblik på dagen”, fordi børnene i flygtningelejrene holdt fast i det, der gav dem liv, og de fik ro og mod på dagen i morgen igennem det.

”Det samme kan vi gøre i bøn”, siger Bente Lybecker, for hvis vi slutter dagen af med at holde fast i de hændelser, der var livgivende for os, og takke for dem, vil vi holde fast i Guds drøm for os og vores liv”. Bente er overbevidst om, at vi hver især ville blive bedre i stand til at finde retning og mening i vores liv, hvis vi gjorde det hver aften.

Men foreløbig kan man jo prøve og lytte og finde ud af, om det er noget, man synes om. Podcasten kan tilgås fra kirkens hjemmeside eller fra appen PodBean på mobilen. Bare følg Havdrup kirke, så er du med.

Nadveren er blevet digital – deltag hjemme fra din stue

Uanset diskussionen om digital nadver i teologisk forstand kan forsvares eller ej, så foregår gudstjenesterne lige nu uden nadver. Og mange savner den. Derfor indbyder præst Kristine Stricker Hestbech til nadver online sammen med organist Peter Plougmann, som spiller fantasi over “Stille er min sjæl til Gud” under selve nadveren.

”Virkelig anderledes end forventet. Men fin Nadver” siger en følger på YouTube. Men prøv selv! Find den på Havdrup kirkes YouTube-kanal eller på kirkens hjemmeside.

Kilde: Havdrup Kirke

 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.