Konfirmander sender bønner til Gud

Skt. Hans-aften blev helt særlig i år for konfirmanderne i Havdrup. De var nemlig inviteret til præstegårdshaven for at fejre aftenen sammen med præst Kristine Stricker Hestbech og 4 frivillige, heraf to fra menighedsrådet.

Men hvordan foregår sådan en fejring? – Ja, først samlede Kristine alle konfirmanderne i en kreds om det kæmpestore platantræ i haven. Her sagde de trosbekendelsen. Bagefter gik de op i kirken, hvor de sang alle salmerne til deres kommende konfirmation, og det lige så taget løftede sig!

Derefter var der fri fortæring med burgere af hakkebøf på grill, Julies salat og masser af hjemmebagt kage, som forældre havde bagt. Oven på det var de alle også helt klar til at sende takkebønner til Gud: Hver fik en grøn ballon udleveret, som de kunne skrive bønner på. Og de skrev, og de skrev … Ballonerne blev sendt til vejrs samtidig med, at bålet blev tændt. Mere festligt og stemningsfuldt kunne det næsten ikke blive.

Aftenen sluttede med hyggesnak, kortspil og fodbold på græsset og ønsket om en dejlig sommer til alle!

Sogneudflugt til Svanholm

Havdrup kirkes sogneudflugt er fastsat til søndag den 12. september. Turen går til gudstjeneste i Kisserup kirke med Poul Joachim Stender og frokost, rundvisning og kaffe på Svanholm Gods, som har været storkollektiv siden 1978. Noget af køreturen går gennem Nationalpark Skjoldungernes Land. Pris 300 kr.

Program og tilmeldingsinfo kan ses på Havdrup kirkes hjemmeside fra den 10. august.

Kirken åbner efter sommerferien

Alle i Havdrup kirke satser på mere normale tilstande efter sommerferien, så kirken igen kan blive centrum for gudstjenester og sognehuset åbne for aktiviteter i fuldt omfang og samle mennesker fra Havdrup.
Præst Kristine S. Hestbech satser på fint vejr og holder gudstjeneste den 1., den 22. og den 29. august i præstegårdshaven, Bente Lybecker holder gudstjeneste i kirken den 8. og den 15. august.

Sognecaféens mange ældre deltagere begyndte allerede at ses fra den 1. juni, og de mødes sommeren igennem hver tirsdag. Fra den 4. august er det igen med planlagt program.

Organist Peter Plougmann fortæller, at voksenkoret Seadrops begynder den 26. august og første filmaften bliver den 7. september. Peter planlægger også sangaften til oktober med intro til den nye højskolesangbog.

Mandegruppen Mænd & Mad mødes den 1. juli, hvor de planlægger mødeaftner for efteråret, som offentliggøres senere. Marianne Asmussen tilbyder nyt forløb med guidet fælleslæsning fra onsdag den 1. september. Se mere info på kirkens hjemmeside www.havdrupkirke.dk fra august. – God sommer!

Kilde: Havdrup Kirke

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.