Hjerteforeningens lokalkomite Greve/Solrød/Køge har en hjertestarter til donering.

Igen har Hjerteforeningen fået mulighed for at donere en hjertestarter (nr. 7). Den doneres til en forening eller organisation til placering hvor der færdes mange mennesker. Donationen er som tidligere kommet i stand, fordi Hjerteforeningens Region Sjælland har modtaget et større beløb fra Fonden af 1848.

Det er fondens ønske at hjertestarter nr. 7 placeres i mindre byer uden for byområderne i vort virkeområde, men dog stadigvæk efter Hjerteforeningens retningslinier for donering af hjertestartere og Sundhedsstyrelsens anbefaling.

Hjerteforeningens lokalkomite vil imødekomme Fondens ønsker og kan eksempelvis forestille sig følgende byer:

I Greve: Tune, Karlslunde Landsby. Greve landsby.

I Solrød: Havdrup, Jersie, Solrød Landsby.

I Køge : Borup, Ejby, Lille Skensved, Højelse, Bjæverskov og Vemmedrup.

Mange flere kan overleve et hjertstop

Hvert år får omkring 3.500 mennesker i Danmark hjertestop i det offentlige rum. I dag overlever knapt 200. Med livreddende førstehjælp og hurtig hjertestart anslås det, at 300-400 danskere vil kunne overleve et hjertestop. Det er især de nye hjertestartere der sammen med livreddende førstehjælp kan redde liv. Erfaringer fra andre lande har vist, at hjertestartere i det offentlige rum kan gøre en stor forskel.

Det er derfor et krav til den, der får doneret hjertestarteren, at den skal være tilgængelig døgnet rundt, og ved udvælgelsen vil der blive lagt vægt på, at der ikke i forvejen er døgntilgængeligt hjertestartere i området, siger formanden for Hjerteforeningens lokalkomite Tonni Solskov

Hjertestarteren skal placeres i et udendørsskab, hvor prisen er kr. 5.110,-/8.625,- incl moms og som er for modtagerens regning. Endvidere skal doneringsmodtageren sørge for installationen, som skal føres frem til Hjertestarterskabet for, at den kan være funktionsdygtig året rundt.

Den der modtager hjertestarteren er ansvarlig for, at den registreres på www.hjertestarter.dk, så det vil være muligt at få kendskab til placeringen af hjertestartere i det lokale område. Med doneringen følger en vejledning i, hvordan den registreres og der vil for den organisation eller forening, der får tildelt hjertestarteren blive afholdt et 3 timers kursus for 12 personer i betjeningen af hjertestarteren. Dette kursus er gratis.

Ansøgninger modtages fra foreninger eller organisationer, der har aktiviteter, og hvor mange mennesker jævnligt mødes, og hvor det vil være naturligt at placere en hjertestarter.

Ansøgningen sendes til Hjerteforeningens lokalkomite ved formanden Tonni Solskov, Ølbyvej 26, 4600 Køge, enten i brev eller på mail: solskov@mail.dk inden den 25. september 2015.

Det vil i en pressemeddelelse senest i uge 44 blive bekendtgjort hvem der får tildelt hjertestarter nr. 7.

Tonni Solskov udtrykker sin glæde over, at Fonden har gjort det muligt for Hjerteforeningens Region Sjælland at fortsætte med at redde liv ved pludselig opstået hjertestop og ser frem til at modtage mange ansøgninger fra interesserede foreninger og organisationer.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.