Sognehuset i Havdrup var tæt besat, da DR-journalist Matilde Kimer fortalte om Putins Rusland og om de forskellige faser, Putin er gået igennem i sin regeringstid.

Fra i begyndelsen at have været vestligt orienteret til i dag at ville fremstå som imperiets genskaber i tæt samarbejde med den russisk-ortodokse kirke, som nu er med til at definere, hvordan man bliver det ”rette menneske”.

Men hun fortalte også om nogle af Ruslands 40 millioner pensionister, som prøver at gøre sig nyttige ved at skype med udenlandske studerende, der skal øve deres russiske talesprog, om den lave pensionsalder og den lille pension, og om at Rusland i dag er fattigere end før de gik ind i Ukraine: en ny statistik fortæller, at hver anden russer kun har råd til det helt basale – mad og tøj. Samtidigt prøvede hun også at aflive mange af vores stereotype fordomme om russerne og vise, at vi ligner hinanden.

Desværre var der mange, der måtte gå forgæves til Kimers foredrag, og det beklager både menighedsråd og medarbejdere i kirken. Brandtilsynet kræver, at der højst må være 150 personer i sognehuset. Det er derfor forståeligt, at nogen blev skuffede og ærgerlige over, at man ikke kan tilmelde sig på forhånd, men det kræver desværre for mange resurser at administrere en forhåndstilmelding.

Kilde: Havdrup Kirke

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.