Når formand for Havdrup Gymnastikforening, Betina Steneman,
tænker tilbage på sin tid som ung skolelev i Havdrup, mindes hun et idrætsliv med mange valgmuligheder.

 

Men som årene er gået er disse valgmuligheder svundet ind, og i dag er der et mere begrænset udvalg af sportsgrene og foreninger i byen.
Og er man ikke til fodbold, gymnastik, badminton, tennis eller petanque, så har den eneste mulighed været at drage udenbys.
Men for Havdrup Gymnastikforening er det utroligt vigtigt at holde medlemmerne indenbys og tilbyde så meget varieret sport som overhovedet muligt indenfor byens grænser især til børn og unge.
”Vi er nok ikke en gymnastikforening som de er flest, for vi breder os udover mange typer idræt. F.eks. har vi løbehold, parkour, modern linedance,
TRX træning og meget mere, som egentligt ikke har så meget med gymnastik at gøre”.
Og foreningen besluttede sidste år at starte et par boksemotionshold for børn.
”Et par års erfaring med boksemotionshold for voksne viste, at der var en efterspørgsel,
og da vi rigtigt gerne vil tilbyde vinteraktivitet som også appellere til drenge,
besluttede vi os for at prøve at starte et par boksemotionshold op for børn 5-8 år og 9-12 år. Det har været den helt rigtige beslutning, og selvom om holdene ikke er fyldt helt op, så er der så mange på, at vores 2 dygtige bokseinstruktører bestemt får sved på panden når de underviser” udtaler Betina Steneman.
Samtidig fik foreningen kontakt til Solrød Bordtennisforening som gerne ville hjælpe med at få startet bordtennis op i Havdrup igen efter 20 år, og der blev indkøbt bordtennisborde, bat og bolde, og en bordtennisinstruktør fra Solrød kører nu til Havdrup hver onsdag for at undervise børn fra 8-10 år kl. 17-18 og 11+ år kl. 18-19. ”Det har været en lidt træg start, og vi kunne rigtigt godt tænke os at vi fik lidt flere børn på vores bordtennishold.

Vi vidste godt fra start at det ikke er den mest populære sportsgren, men det var oplagt fordi vi kunne bruge skolens gymnastiksal til det, og ikke lægge yderligere pres på den i forvejen pressede halfordeling i Idrætscentret. Vi håber at vi ad åre kan få samlet en god gruppe bordtennisspillere,
så vi kan fortsætte med vores bordtennishold. Især fordi de børn som går på holdene nu synes det er helt fantastisk,
og vi samtidig så gerne vil have at børnene i byen selv kan cykle frem og tilbage til deres sport og skabe liv og energi omkring idrætslivet i Havdrup”
siger Betina Steneman.
For optimal udnyttelse af de nyindkøbte bordtennisborde fik foreningen også idéen til, at voksne kan leje et bord om mandagen i tidsrummet 17-18, 18-19 eller 19-20, og blot komme på egen hånd og spille uden instruktion.
Betina Steneman forklarer ”Vi fik idéen fra badmintonafdelingerne som lejer baner ud til motionister, og vi lejer et bord ud i 1-times interval for kun 300 kr.
for hele sæsonen. Der er et par stykker der har benyttet sig af det tilbud, og efter hvad vi har hørt, så har de det virkeligt sjovt og nyder den times egen-træning hver uge, og vi er bare glade for at bordtennisbordene bliver benyttet også til voksentræning”.
Det oplyses at der stadig er pladser ledige på alle hold, og mere information kan ses på foreningens hjemmeside www.havdrupgymnastik.dk.

Bordtennis Havdrup

Tekst og foto af Julie Rasch Lau

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.