Arbejdet med helhedsplanen, der skal revitalisere Havdrup Bymidte, går ind i sin afgørende fase, når der 1. juli bliver lavet et nyt midlertidigt byrum ved Havdrup Station.

Så er det på fredag i næste uge, at der for alvor sker forandringer med Havdrup Bymidte. Den 1. juli bliver der nemlig dannet et midlertidigt byrum på parkeringsarealet ved Havdrup Station.

Der vil bl.a. blive opstillet forskelligt byrumsinventar, træer og buske samt plantekummer med blomster. Her bliver desuden etableret strøm – både i den midlertidige periode og mere permanent – til brug for bl.a. juletræsbelysning og diverse arrangementer m.m.

Desuden bliver Hovedgaden afspærret mellem Møllemarken og Skovvej, og det betyder dels, at der bliver ændrede parkeringsforhold dels, at busrute 215 kører i begge retninger helt ovre ved stationen.

Helhedsplanen føres ud i livet De nye initiativer er en del af den helhedsplan for Havdrup Bymidte, som Solrød Kommune har udarbejdet på foranledning af byrådet. Planen skal revitalisere Havdrup Bymidte og gøre den mere tidssvarende og levende.

Helhedsplanen er lavet i et tæt samarbejde med byens borgere, foreninger m.fl. Der er blandt andet afholdt interviews, stormøder og nedsat et antal mindre ”arbejdsudvalg”, hvor bl.a. arbejdet med at forskønne og gøre Havdrup Bymidte mere attraktiv som byrum og handelsområde prioriteres i samarbejde med kommunen.

Aktiviteter i løbet af sommeren De fysiske ændringer af stationspladsen bliver suppleret med forskellige aktiviteter hen over sommeren. Der er opsat informationstavler, som løbende bliver opdateret, hvor man kan holde sig orienteret om, hvad der sker.

Når de tre måneder er gået, skal projektet evalueres, og på den baggrund vil der blive arbejdet videre med en permanent løsning for stationspladsen.

Du kan læse mere om helhedsplanen her

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.