”Selvom vi ikke kan samles i kirken til gudstjeneste og påskefejring i år, må vi gerne fejre gudstjeneste sammen – hver for sig”, siger præst Kristine Stricker Hestbech fra Havdrup. Hun holder gudstjeneste fra kirkens tårn alle søndage og helligdage kl. 11.

Først ringer klokkerne kl. 10.55-11, og bagefter står Kristine i kirkens tårnvindue og synger ”I østen stiger solen op”. Som afslutning beder hun en bøn og lyser velsignelse over land og by.

Hun opfordrer folk til at deltage ved at stille sig på terrassen, i indkørslen, i vinduet, på fortovet eller kirkegården, hvis man alligevel er ude og gå en tur, og synge med.

Havdrup kirke har også forslag til en Påske-to-do, som kan downloades på kirkens hjemmeside. Påske-to-do handler om ting, man kan gøre i løbet af påskens dage, så man forholder sig til højtiden: Skærtorsdag bage et korsbrød, Langfredag gå en tur, når det er blevet mørkt og tænke over mørke perioder i ens eget liv, Påskelørdag opleve en vågenat for til sidst at fejre Påskedag med blomster og bobler.

Kilde: Havdrup Kirke

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.