Sidste år fulgte Lisbeth Rheder fra Havdrup med i fjernsynet, da der var Royal Run i anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag. Det blev udgangspunktet for en livsændrende oplevelse.

Lisbeth ærgrede sig nemlig over ikke at havde tilmeldt sig løbet i anledningen af kronprinsens fødselsdag.”Det så vild sjovt ud og det ville jeg gerne være en del af” siger Lisbeth Rheder.

Lisbeth

Da det blev slået op igen i år at kronprinsens ville gentage succesen, besluttede Lisbeth sig for at nu skulle være. I januar måned tilmeldte Lisbeth sin datter og sig selv til 10 km Royal Run i juni, og på tilmeldingen skulle der skrives en tid. Lisbeth var mindre optimistisk og anførte tiden på den langsomste mulighed over 1:30 time.

I februar begyndte Lisbeth at løbetræne, men med en rygrad som en regnorm måtte der ske noget andet hvis de 10 km skulle løbes og ikke gås til Royal Run. Derfor meldte Lisbeth sig til løbeholdet i Havdrup Gymnastikforening med René Dürke som løbetræner. Den første gang til træning, løb holdet på atletikbanen hvor der blev løbet omgange både med løbetræneren som satte tempoet, og omgange hvor hver især løb i eget tempo. Løbetræneren vurderede at alle på holdet var så gode, at han allerede til næste træning tog holdet med ud på vejen for at løbe. Lisbeth påpeger ”Fordelen ved veje og stierne i Havdrup er, at vi kan løbe på vores eget niveau og alle får noget ud af det. Er du hardcore løber, så løber du en lidt ekstra lang cirkel og løber du ikke så hurtigt løber du i en lidt mindre cirkel. Vi starter sammen og løber meget af turen sammen og slutter sammen”. Lisbeth trænede med løbeholdet i Havdrup to gange om ugen fra sidst i marts måned og 12 uger frem. ”Jeg kunne godt mærke, at når jeg løb sammen med løbeholdet var der lidt mere at give af og jeg gav ikke op og skiftede ikke til gang så let, som hvis jeg havde løbet på egen hånd”.

Den 10. Juni 2019 var dagen hvor Lisbeth og datteren Louise skulle løbe de 10 km til Royal Run i København. Begge var spændte og klar til en dag med den kongelige familie, og det var en festlig dag med masser af opbakning. Hele vejen rundt var der musik og folk der stod og heppede. ”Jeg synes det var hårdt, men det var på den gode måde, og det var så fedt at være en del af denne store festdag. Da jeg nærmede mig målet stod der en stor gangbro hvorpå der stod ”Du kan mere end du tror”. Det synes jeg er et fedt slogan for hvor er det bare rigtigt. Da jeg kom i mål på 1:09 time var jeg meget glad og stolt over min præstation”.

Nu forsøger Lisbeth at holde formen ved lige, men det giver ikke det samme at løbe alene. Lisbeth har derfor igen tilmeldt sig løbeholdet i Havdrup Gymnastikforening, som træner hele året med undtagelse af sommerferien. ”Jeg regner med, at jeg kan nå at være klar til at løbe 10 km broløb på kronprinsesse Marys bro den 28. september 2019” siger Lisbeth med beslutsom stemme.

Hvis du er blevet inspireret til at starte med at løbetræne, så starter Havdrup Gymnastikforening nyt hold mandag den 26. august og onsdag d. 28. august kl. 18.15-19.15. Holdet træner begge dage, men man kan være med som det passer ind. ”Når vi siger at alle kan være med, så mener vi alle kan være med og husk – Du kan mere end du tror!” afslutter en glad Lisbeth Rheder.

Kilde: Formand for Havdrup Gymnastikforening Betina Steneman

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.