Flere end fem måneders ventetid på kørekortsfornyelse betyder, at pensionister i 25 procent af tiden de har kortet – inden ny fornyelse, ikke kan køre eller leje bil i udlandet. – Helt uacceptabelt, lyder det fra Danske Seniorer.

Netop nu er det ferietid, hvilket betyder, at mange danskere tager bilen og kører til udlandet, respektive gerne vil leje en bil, når de er fremme ved feriemålet. Dog, en gruppe er udelukket fra dette scenarie. Det er gruppen af pensionister, som med et midlertidigt kørekort i hånden ikke kan leje eller må køre bil i udlandet. Det betyder, med de nuværende kørekortregler, at vi oplever tilfælde, hvor pensionister i 25 procent af den tid, deres kørekort er gældende, ikke har den fulde udnyttelse af dette, sådan som andre har det. Hvilket er helt uacceptabelt, for ikke at sige, at det er noget svineri.Det siger Jørgen Fischer, landsformand for landsorganisationen Danske Seniorer.Jørgen Fischer fortsætter:

Vi har eksempler på, at medlemmer har ventet fem – seks måneder på at få deres reglementerede kørekort i forbindelse med fornyelse. I ventetiden får de udstedt et midlertidigt kørekort, der gælder i tre måneder. Dette kort er dog kun gældende i de skandinaviske lande, og ikke i eksempelvis resten af Europa. Derfor er disse pensionister, der kun har det midlertidige kort, helt udelukket fra udlandskørsel syd for den danske grænse. Tilsvarende kan de af gode grunde ikke leje bil i udlandet

Nogle pensionisterne har – som følge af den lange ventetid på udstedelse af kort, i to, i nogle tilfælde tre gange, fået fornyet deres midlertidige kørekort, fordi man endnu ikke er klar med det rigtige kort. Og med et midlertidigt kørekort, kan man ikke leje bil i udlandet, ligesom man ikke kan køre bil. Det er utilstedeligt og rammer denne gruppe danskere særdeles hårdt.

I forvejen kan pensionister fra 75 år kun få fornyet kortet for to år ad gangen. Og da de sidder med et midlertidigt kort, kan de ikke bruge det i 25 procent af tiden. Det er ikke rimeligt, og derfor må vi kraftigt opfordre til, at der nu tages hånd om den kørekortfornyelse. Alt andet er utilstedeligt, lyder det fra Jørgen Fischer.Det er Borgerservice i de enkelte kommuner, der forestår udstedelse af kørekort.
For yderligere oplysninger, Jørgen Fischer, tlf. 22 96 04 80

 

Med venlig hilsen
Henrik Sieben
Redaktør, Senior Bladet
Danske Seniorer

 

 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.