Allehelgen er de seneste år blevet én af de helt store højtider i Danmark, som fejres den første søndag i november til minde om vores døde.

I år samles alle berørte søndag den 1. november ikke i kirken men i Æblelunden på kirkegården i Gl. Havdrup. Her holder præsterne Kristine Stricker Hestbech og Bente Lybecker en ganske kort gudstjeneste med et par velkendte salmer og en bøn. Derefter bliver navnene på årets døde læst op, og alle får et gravlys, som man kan sætte på graven, og en kop kaffe at varme sig på.

På grund af corona bliver der holdt 2 samlinger, kl. 15 og kl. 16, med plads til 50 hver gang.

Tilmelding på www.havdrupkirke.dk er nødvendig.

Samme sted på hjemmesiden kan man også læse præsternes brev til alle efterladte og yderligere info.

FAKTA om Allehelgen, skrevet af præst Bente Lybecker: Oprindeligt var Allehelgen en helligdag, hvor man fejrede alle de helgener, som man syntes var værd at fejre. Den katolske kirke fejrer en helgen hver eneste dag i året, men reformatoren Martin Luther syntes, at det var lige i overkanten. Derfor valgte Luther at slå alle helgendagene sammen til én dag på året, hvor man så kunne mindes alle de gode og hellige mennesker fra fortiden, som man beundrede.
Oprindeligt mindes man på Allehelgen alle de kristne i verden, som er blevet henrettet pga. deres kristne tro. Alle de såkaldte kristne martyrer. I dag forbinder de fleste imidlertid Allehelgen med, at det er den dag på året, hvor vi mindes vore egne kære afdøde.

Kilde: Havdrup Kirke

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.