DGI har fokus på drenge i gymnastikken.

En torsdag i august fik drengene i 1.- 5. klasse på Havdrup Skole en dag med masser af spring og løb, da de seje instruktører fra FaceOff besøgte skolen med deres lastbil fyldt med spring gear. Sammen med alle redskaberne og springgravene fra Havdrup Gymnastik var der dømt springtons og masser af sjov i skoletiden.

Workshoppen for drengene er et tiltag for at få flere drenge ind i gymnastikken, og for at vise at gymnastik ikke er dans og tut tut skørter. Gymnastik er mangfoldig og hvert hold i foreningen er forskellig med egen agenda for hvad holdet skal opnå. Således har Havdrup Gymnastik holdet Jump4Boys, som kun er for drenge og hvor der tonses, springes og lege i redskaberne.

Her er ingen serier eller dansetrin, men alt er designet til at udvikle drengenes springteknikker og vække deres interesse for springgymnastikken. 10.000på10 er et samarbejde mellem Havdrup Skole, Havdrup Gymnastik, DGI Midt-og Vestsjælland og instruktørerne fra FaceOff, og en del af et DGI projekt om at få 10.000 drenge igennem en springtime på 10 dage. Havdrup Skole hjalp til projektet med ca. 150 drenge i løbet dagen og efter hver time blev drengegruppen spurgt, om de havde haft det sjovt og om de kunne tænke sig at gå til gymnastik.

Stort set alle ville gerne prøve at gå til gymnastik og mange udtrykte at det var meget sjovere end de troede. Til stede på dagen var Jump4Boys instruktør, Anna-Lena Stenholm, som kunne fortælle de seje drenge, at det de netop lige havde prøvet er sådan som Jump4Boys holdet træner.

Havdrup Gymnastik fortæller at samme aften tikkede der flere tilmeldinger ind til holdet, som træner om onsdagen kl. 16.30-17.30 i Havdrup Hal 2. Der er stadig flere pladser på holdet med mottoet: ”Rigtige drenge springer” – Gør du? så er det nu du skal tilmelde dig på www.havdrupgymnastik.dk.

Kilde: Betina Steneman

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.